Scrisorile lui Buraga: Cibric îl ameninţă pe Ion Buraga?

Un cetăţean care s-a numit Anatol Cibric este supărat pe mine. El consideră că am batjocorit credinţa strămoşească atunci când am scris despre porumbeii care se găinăţează pe Catedrala Mitropolitană. Aceasta este răsplata pentru că nu m-a lăsat rece rugămintea Mitropolitului Vladimir către primarul Dorin Chirtoacă să ia măsuri urgente pentru îndepărtarea acestor avicole nesimţite, care pângăresc lăcaşul sfânt, profitând de mizericordia enoriaşilor care le hrănesc în mod caritabil.

Fiindcă nu am putut să ignor acest necaz laic al unui cleric de importanţă locală, am ajuns să fiu admonestat şi chiar ameninţat. Dl Cibric, care îşi asumă nesilit de nimeni să vegheze la puritatea credinţei panslavofile, chirilice, se simţi într-atât de lezat şi sfidat în funcţiile sale teodorice, încât telefonă la redacţia Jurnal TV ca să-şi manifeste dezacordul faţă de modul de abordare a acestei teme ornitologice.

Profitând de ocazia că i se răspunse la telefon, multstimatul preot creştin ortodox transmise ameninţări la adresa autorului scrisorilor lui Buraga (adică a mea personală), avertizându-l să fie atent la integritatea lui corporală şi chiar „să se teamă să meargă pe jos” din această cauză creştinească.

Dar cum să merg, dacă nu pe jos, stimate părinte spiritual, căci, din păcate, nu sunt porumbel picassoist şi nu pot zbura, decât ocazional. Şi, fiindcă veni vorba, dacă aş fi hulub, sunt sigur că nu m-aş duce în parcul catedralei să ciugulesc de pe jos, aş cere să fiu servit de pe o tavă de o singură folosinţă. Nu că aş fi tare mândru, ci din raţiuni igienice. Căci unii cetăţeni miloşi scuipă pe jos şi astfel perpetuă riscul gripei aviare şi porcine. Cu atât mai mult m-aş feri să mă găinăţez pe acoperişul lăcaşului sfânt ca un hulub bine educat.

De aceea refuz a fi tratat ca un manual de educaţie sexuală sau ca un ziar matinal sau ca o menoră pascală sau ca un călugăr sofisticat şi, profitând de ocazie, solicit administraţiei Jurnal TV un elicopter ca al lui Vlad Plahotniuc care să nu necesite includerea în declaraţia de avere. Demonstraţi, domnule Val Butnaru, că ţineţi ca un lăudat dramaturg şi romancier la personajele Dvs! Noului ministru de interne, Alexei Roibu, îi solicit să asigure integritatea mea corporală în timpul mersului pe jos. Că doar nu o să folosesc elicopterul ca baie sau closet. Cazul va fi un test în plus şi pentru Procuratura Generală, căreia, din principiu, nu-i solicit nimic. Lasă mai întâi să stabilească cui i-a cedat, spre incendiere,Voronin, la 7 aprilie, sediile Parlamentului şi Preşedinţiei, cu excepţia cabinetului său.

Acuma stau şi mă gândesc: poate să mă apuc să păzesc şi eu puritatea vreunei credinţe strămoşeşti geto-dacice, zamolxice? Aveţi vreo sugestie, stimaţi cruciaţi?

Al vostru parambellum, mesopotam, pantrac, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga