Scrisorile lui Buraga // Chirtoacă, reformator?

Ieri am discutat despre declaraţia lui Ghimpu că FSB-ul ar fi reuşit înlăturarea sa din funcţia de preşedinte al PL dacă nu ar fi scăpat din vedere că Chirtoacă îi este nepot. Dar poate că e invers: FSB a profitat de faptul că Chirtoacă este nepotul lui Ghimpu pentru a dejuca planurile reformatorilor de întărire a partidului? – spuse Cozonac.

Dacă Dorin Chirtoacă n-ar fi fost nepotul lui Ghimpu, ar fi şi el de partea reformatorilor! – strigă sanitara Vera. Cât de mârşav lucrează KGB, adică FSB, câţi kaghebişti au băgat în PL! Hadârcă – kaghebist, Bodrug, secretarul partidului – kaghebist, Ana Guţu – kaghebistă, Marinuţa – kaghebist, Şalaru – kaghebist etcetera. Dacă ar fi fost şi Dorin cu ei, îl dădeau pe Ghimpu afară… Să nu fi ştiut ei că Dorin este nepotul lui Ghimpu? Imposibil, toată lumea ştia… Poate, dimpotrivă, ei s-au folosit de asta… Poate ei au zis aşa: cum să facem ca PL să nu se reformeze şi să-l voteze cât mai puţină lume? Să rămână aşa cum este, cu Ghimpu în frunte. Îl punem pe nepotu-său prim-vicepreşedinte, iar când reformatorii i se vor adresa să preia conducerea, el să zică NU, nu merg eu împotriva unchiului meu… În timpul acesta, Voronin se dădea mare lingvist la televizor: „Limba română ca atare nu există şi nu a existat niciodată. România când s-a format ca stat a luat limba noastră moldovenească şi a numit-o română pentru că statul se numea România. Întrebaţi românii de peste Prut cum numesc limba lor în România – limba moldovenească”. Dacă românii vorbesc moldoveneşte, înseamnă că-s moldoveni? – se miră Colesovnazadov. Aşa iese: el a făcut o descoperire: dacă românii vorbesc moldoveneşte, înseamnă că-s moldoveni, înseamnă că sîntem acelaşi popor. Dar dacă sîntem acelaşi popor, atunci de ce nu ne unim? – spuse moş Dumitru. Ei trebuie să se unească cu noi, nu noi cu dânşii! – răspunse Colesovnazadov. Ori cu piatra în cap, ori cu capul de piatră, care-i diferenţa? – puse punct moş Dumitru.

Acuma stau şi mă gândesc: Da’ cum se numea limba moldovenească până s-o format Moldova? Până s-o dus la vânătoare Dragoş cu căţeaua lui, Molda, şi o ucis zimbrul? Nu că m-ar deranja că purtăm numele unei căţele. Dar dreptatea istorică trebuie să triumfe!

Al vostru acarnan, barabantez, talarid, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga