Scrisorile lui Buraga: Chirtoacă cu toporul

Ieri am discutat despre tăiarea capetelor celor corupţi. Unii salutau ideea primarului Chirtoacă să taie capetele celor corupţi de la primărie, ceilalţi erau împotrivă, fiindcă tăierea capetelor nu este o măsură civilizată, europeană. „Nu încălcaţi, nu daţi, nu luaţi, şi aici nu mă interesează, de la partid, din afara partidului, de la alianţă, de la guvernare, de la comunişti, de oriunde, pe care îl prind, îi tai capul, vorba dlui Ghimpu. Chişinăul fără corupţie!”, le spuse funcţionarilor tremurânzi, Dorin Chirtoacă, în aplauzele telespectatorilor, într-o şedinţă a primăriei capitalei.

– Cu corupţia trebuie să luptăm, dar nu cu asemenea metode barbare, spuse herr Ştuhuţ, menţionând că în Germania aceste metode crude au fost date de mult uitării.

– Nu e în tradiţia poporului nostru, aflat în calea tuturor răutăţilor, să ia capul sau vreun alt membru al corpului celora care iau sau dau mită. Dacă o să tăiem capetele fiecărui corupt, o să rămânem fără funcţionari, avertiză obştimea progresistă Cozonac.

– Numai în ţările musulmane se taie mâna celui care fură. Noi suntem creştini ortodocşi, nu musulmani terorişti, se revoltă moş Dumitru.

– Corupţia are farmecul ei, îi umanizează pe oameni şi, dacă nu ar exista, am semăna cu nişte roboţi, căci unui om nimic ce-i marxist nu trebuie să-i fie străin, spuse Sobcor.

– Cu corupţii vampiri nu intrăm în UE, aminti Scurtoi, de aceea sunt de acord cu primarul: trebuie tăiate capetele funcţionarilor corupţi! Chişinăul fără corupţie!, strigă el.

– Propun să se organizeze un referendum!, propuse Caltânăr, fluturându-şi cravata verde pătată cu roşii murate, dar verzi.

– Primarul a glumit!, se revoltă Alabala, văzând că discuţia scapă de sub control.

– Vorbele ei au acţionat asupra noastră ca un duş rece. Cu aşa ceva nu se glumeşte, spuse Jana Astronoama dezamăgită vădit.
Dezamăgire se citea pe faţa majorităţii paşnice.

Acuma stau şi mă gândesc la ortodoxie: oare e bine ca preoţii şi călugării să aibă grade militare? Pe de o parte parcă e bine, căci astfel îşi pot apăra patria pământească cu arma în mână dar, pe de altă parte, parcă nu e bine, nu e bine deloc, căci astfel pot fi trimişi la război cu arma din dotare în mână ca să-şi ucidă enoriaşii. Şi atunci de ce-i mai cheamă la biserică?

Al vostru usufrupt, contencios admonistrativ, anatemolog, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga