Scrisorile lui Buraga // Box în Parlament

Ieri am discutat despre bătaia deputaţilor din Parlament. Unii spuneau că nu-i frumos, că nu-i civilizat, că ne facem de râs în Europa.

Alţii spuneau că ce mai contează, că e o prostie să fim cuminţi, dacă totuna suntem cei mai săraci. Conflictul a pornit de la tovarăşa Chistruga, care a cerut ca premierul Filat să fie invitat în parlament, ca să raporteze pe ce bani s-a deplasat la congresul Partidului Popular European de la Bucureşti, de ce cheltuie banii statului pentru călătorii de partid. Streleţ a calificat propunerea ei drept stupidă şi a propus să fie chemat şi ministrul sănătăţii ca să verifice dacă deputaţii comunişti sunt sănătoşi la cap. Pentru asta el merita să i se deie de zece ori la bot! – strigă Colesovnazadov. Fracțiunea PLDM regretă incidentul neplăcut. Precizăm că noi condamnăm reacțiile violente și ne pare rău că deputații comuniști nu cunosc alte metode de comunicare decât cele ce denotă agresivitate. Ne cerem scuze de la cetăţenii Republicii Moldova pentru că sunt nevoiți să urmărească asemenea scene. Din păcate, acesta nu este singurul caz când deputații din fracțiunea PCRM, în special Iurie Muntean, provoacă altercații chiar în sala de ședințe a legislativului, declară Streleţ în faţa microfoanelor. Filat a călătorit la Bucureşti, la congresul PPE, pe banii statului, dar trebuia pe banii partidului! – strigă Colesovnazadov. Sunteţi nişte cretini, el s-a întâlnit acolo cu Baroso, cu Merkel, cu Tusk! El era obligat să se ducă! – strigă sanitara Vera. Norocul tău că eşti femeie. Eu ridicam tobultocul de 100 de kile de făină. Într-o mână. Într-un deget, de fapt. Şi mai luam şi un sac de tărâţe pe deasupra! – strigă Colesovnazadov. Când a fost asta? La începutul secolului 20? – se interesă Scurtoi. Eu am fost grănicer, pe timpul Uniunii Sovietice, în Crimeea, la Marea Neagră. Păzeam să nu se apropie submarinele americane de mal. Când aruncam un bolovan, ajungea pe malul celălalt, în Turcia.

Fiindcă nimeni nu puse la îndoială capacităţile sale, discuţia se stinse ca un muc de ţigară strivit de cizma ocupantă.

Acuma stau şi mă gândesc pe cine să pocnesc. Nu, nu sunt agresiv, doar compun o poezie. Şi dacă „gândesc” rimează cu „pocnesc”, ce să ne mai mirăm de consecinţe?

Al vostru alpiniad, apeirofob, panegir Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga