Scrisorile lui Buraga: Avionul lui Plahotniuc trimis în Libia

Ieri am discutat despre Qaddafi și Libia. Unii spuneau că Qaddafi trebuie să plece, că 42 de ani de dictatură sunt de ajuns, alții spuneau că lasă să stea, fiindcă, la vârsta lui, după 42 de ani de muncă în același post, nu-i ușor să-ți găsești alt loc de lucru.

Republica noastră trebuie să participe la implementarea rezoluției ONU în Libia, să-l învățăm minte pe Qaddafi cum să împuște în propriul popor, spuse Cozonac. Eu sunt împorivă, asta-i cruciadă medievală, strigă Colesovnazadov. Problema nu e să participăm sau să nu participăm, dar pe alocuri cu ce să participăm? România a trimis o fregată – Regele Ferdinand –, dar noi ce trimitem? Migurile noastre îs metal uzat, nu le cumpără nimeni, fregate nu avem…, se implică Sobcor. Avem avioane, cum nu avem? Nu a zis Plahotniuc că are avion?, replică sanitara Vera. Îl punem pe ministrul apărării Marinuța la volan și lasă-l să zboare pe deasupra Libiei și, unde vede un tanc al lui Qaddafi, să arunce o bombă. De ce Marinuța?, se revoltă Jana Astronoama. De ce să nu meargă proprietarul avionului? Avion pe care, de altfel, nu l-a inclus în declarația de avere, deși s-a lăudat la televiziunea sa că-l are. Să meargă Plahotniuc, îi avionul lui. Să nu deie pe urmă vina pe Marinuța că i-a boțit vreo aripă ori l-a zgârâiat pe undeva. Plahotniuc nu poate conduce avionul și o să ne facem de râs. O să cadă pe undeva în pustiu și o să trebuiască să-l caute toată comunitatea internațională, în loc să lupte cu Qaddafi. Băieți, eu nu cred că noi trebuie să participăm în Libia. Nu avem ce face? Nu cred că lui Putin o să-i placă asta. Gândiți-vă mai bine la calitatea vinului vostru, gândiți-vă la Transnistria pe care nu o vedeți cum nu vă vedeți ceafa. Eu zic că trebuie să ne mai gândim, spuse moș Dumitru. Ce-i aici de gândit? Noi decidem, nu Putin! Dacă vrea Plahotniuc să meargă, de ce să ne opunem? Bună idee! Îl întrebăm pe Plahotniuc: dacă vrea să meargă cu avionul în Libia, participăm, dacă nu – mai așteptăm până se limpezește situația, fu decizia majorității oscilante, pendulatoare.

Acuma stau și mă gândesc: probabil nici libienilor nu le este ușor să se despartă de Qaddafi după 42 de ani. Dar va trebui, oricum, căci peste câteva miliarde de ani soarele se va stinge și va trebui să ne cărăm pe alte planete. O să care coșciugul lui Qaddafi cu ei?

Al vostru escatolob, andropoid, longeron, Ion Buraga

 

 

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga