Scrisori din casa de nebuni: Val Butnaru este android!

Ieri am discutat despre apariţia Jurnal TV care ne-a prins pe nepusă masă ca o vecină frumoasă care scoate capul pe fereastră în cel mai neaşteptat moment existenţial. Am descoperit deodată că Jurnal TV ne lipsea de mult, doar că nu ştiam despre aceasta.

În sfârşit, ne-am raliat şi noi la standardele europene în domeniul televiziunii. O asemenea concentraţie de fete frumoase este o adevărată premieră pentru spaţiul mediatic autohton, spuse Cozonac. Asta da, fu de acord moş Dumitru. Dacă ar fi apărut mai înainte, poate nu se prăbuşea Uniunea Sovietică şi nu cădea Zidul de la Berlin. Bine că nu a apărut, replică Scurtoi. Numai sanitara Vera nu părea fericită. Da cine stă în spatele lor, cine îi finanţează? – întrebă ea combativ. Cine le dă bani, cine trage sforile? Cine îi asigură cu toate celea? De unde au luat ei milioanele de euraşi? Şi astfel reuşi să devieze discuţia, căci banii sunt, după femei, un alt subiect captivant pentru nebuni. Poate chiar mai captivant decât cred femeile.

Eu cred că banii vin de la Voronin, căruia nu-i mai place NIT, fiindcă după plecarea Lealei Belcenkova acolo n-au rămas femei frumoase, spuse Cozonac. Eu cred că banii vin de la Roşca, fiindcă vrea să se întoarcă în politică pe din spate, dacă ne gândim că el a început să piardă cu plecarea lui Val Butnru de la Flux, spuse Scurtoi. Eu cred că banii vin de la nemţi, spuse liceeana Ala. Nu fi naivă, o să deie faşiştii bani pentru moldoveni! – strigă sanitara Vera. Ei nu dau niciun şurub pe degeaba! Eu cred că banii vin de la Moscova, de la KGB, ca noi să recunoaştem independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud! – strigă Caltânăr, fluturându-şi cravata roşie pătată cu mămăligă. Da eu cred că banii vin de la Bil Geits, fiindcă i s-o făcut milă de moldoveni, că tare au pătimit pe lumea asta, spuse Jana Astronoama. Eu cred că banii vin de la Coza Nostra sau de la chinezi, care vor să cucerească Siberia fără războaie, spuse herr Ştuhuţ. Eu cred că banii vin de la NASA, spuse dr Stuh, fiindcă, dacă aţi observat, Jurnal TV are ecran albastru, iar albastru este culoarea cosmosului sub raza gândului etern! Într-adevăr, totul era aşa cum spunea dr Stuh: ecranul albastru, prezentatoare trăsnet de silicon, cu sclipiri oculare enigmatice… Şi deodată mintea mea fu străfulgerată de dâra unui gând imperceptibil: Nu o fi fiind Jurnal TV un post finanţat şi administrat de extratereştri, cu prezentatoare şi reporteri celuloidali? Aşa se explică faptul că ei par să nu cunoască bine realităţile noastre. Şi prezenţa acestui apolonic George Orbean şi a acestui telurico-dionisiac Mihai Ursu la lansare, nu o fi fiind ei nişte roboţi? Nu întâmplător Jurnal TV se difuzează prin satelit şi are acoperire cosmică! De aici şi emisiunea „Să vorbim corect”. E de fapt manualul lor de română fără profesor, căci de unde să cunoască extratereştrii limba noastră natală…

Acuma stau şi mă gândessc cum de au reuşit extratereştrii să-i recurteze pe Butnaru, pe Negru şi Bogatu, pe Cheianu şi Durbală, pe Braşoveanu şi Micleuşanu şi viceversa şi etcetera? I-au înlocuit şi pe ei cu roboţi androizi! Asta explică totul. Androizii ne înlocuiesc puţin câte puţin, începând cu Jurnal TV şi continuând cu Publika. Altfel de unde acest dubios Ka? De la KGB? PubliKaGB? Poate că i-au înlocuit şi pe nebunii din casa noastră extratereştrii, poate că m-au înlocuit şi pe mine, poate că sunt şi eu un android, că altfel de ce îmi sticlesc ochii şi de unde să-mi vină aceste idei nanotehnologice?

Al vostru avatarier, galactizator andromedal, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga