Scrisori din casa de nebuni -Titanic pe Bâc

Ieri am discutat despre zvonul că Voronin ar putea urma exemplul lui Vladimir Ţurcan şi Victor Stepaniuc. Discuţia a pornit-o Cozonac, în timp ce privea melancolic, prin geam, prima ediţie a ninsorii municipale adusă de vânturile ceseiste, provocând o adevărată vijelie în minţile nebunilor. Eu cred că Voronin trebuie să părăsească PCRM-ul după eşecurile pe care le-a înregistrat partidul în ultima vreme. Partidul nu este în stare să ţină pasul cu el, membrii profită de liderşipul lui, spuse Cozonac. O corabie ca Voronin trebuie să iasă în largul mării, al Oceanului planetar, în loc să plutească pe apa Bâcului chişetic, îl susţinu Scurtoi.
Voronin este ca un Titanic pe Bâc, confirmă Sobcor fără niciun pic de ironie. PCRM nu este demn de calităţile conducătoare, de înţelepciunea şi clarviziunea lui Voronin. El trebuie să conducă un partid global sau chiar universal, Partidul Comuniştilor din galaxia Calea Lactee! – îl sprijini Scurtoi. În colhozul nostru era un tractorist care nu putea merge cu tractorul când era treaz, spuse moş Dumitru. Ce are tractoristul cu Voronin?! – se indignă Sobcor. Are, spuse moş Dumitru, fiindcă Grişa era nevoit să beie ca să întreţină familia. Dacă nu bea, îi tremurau mâinile şi nu putea lucra. Femeia lui trebuia să aibă grijă să-i dea băutură la lucru… Ce are tractoristul cu Voronin? – insistă Sobcor. Are, răspunse calm moş Dumitru. Are foarte mult, fiindcă într-o zi tractoristul s-o lăsat de băut şi o început a câştiga mult mai puţin. Soţia lui era bucuroasă pe de o parte, dar pe de altă parte era supărată. Aşa că Voronin trebuie să gândească bine dacă vrea să părăsească partidul, fiindcă Taisia lui s-ar putea să nu se bucure.
Aşa-i, confirmă sanitara Vera, dacă Voronin se desparte de partid, trebuie să-i plătească alimente.
Această idee bizară acţionă ca o bombă mentală, nimicind instantaneu orice dorinţă de comunicare.
Acuma stau şi mă gândesc: dacă la adunările organizate în raioane de către PCRM au fost prezenţi doar 8 mii de comunişti, unde-s ceilalţi 22 de mii de membri? Vor adera cu toţii la PD sau vor merge şi pe la PLDM, PL şi AMN? În cazul acesta, nu ar fi logic ca să-mi propun candidatura mea în locul lui Voronin? Cine dintre comuniştii rămaşi în partid este mai bun decât mine? Mă îndoiesc profund că se va găsi vreunul.
Al vostru liderşipot, stratagemen şi cişmigiu, Ion Buraga.
The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga