Scrisori din casa de nebuni: Sugestii pentru sigla PCRM

Ieri am discutat despre simbolurile comuniste secera şi ciocanul. Vestea că ar putea fi interzise ne-a prins completamente nepregătiţi. Dacă ni se spunea că Mişin s-a ras pe cap, ne-am fi mirat mai puţin.

Putea să fie interzisă coca-cola, puteau să fie interzise macdonaldsurile şi holivudurile, era firesc, căci sunt simboluri imperialiste, jancfuduri, dar să fie interzise secera şi ciocanul, care simbolizează uniunea veşnică a proletariatului colectivist şi a ţărănimii individualiste, asta e prea de tot. Mai înainte era mai bine de trăit. Marx şi Engels se vor răsuci în mormânt, iar Lenin – în mausoleu. Să ne rugăm să nu facă lucrul acesta în timpul orelor de lucru. Vă imaginaţi, lumea stă la rând ca să vadă cadavrul celui veşnic viu, iar în timpul acesta cadavrul respectiv se scarpină la ceafă şi se întoarce pe o coastă. Dar ce ar putea pune comuniştii în loc de seceră şi ciocan? – se întrebă moş Dumitru. O sapă cu motor? Un baros? Un tractor încrucişat cu un combain? Un cârnaţ lung de la Carmez să pună, şi toată lumea îi votează pe comunişti! – propuse sanitara Vera.

Un cârnaţ lung de la Carmez va atrage câinii vagabonzi, replică Sobcor. Sigla PCRM trebuie să fie dolarul încrucişat cu euro!

Alte idei pentru sigla PCRM: .

Lenin în sicriul de la mausoleu (Cozonac).
O bucată de sârmă ghimpată (Scurtoi)
Dodon
Un fluier de miliţian şi un baston
Fotografia lui Mişin
Karlovy Vary
Greceanâi cu mitraliera!
Fincombank
Muntean dansând hora unirii
O mănuşă roşie
Un crocodil de sticlă
Un borcan cu murături
Un tanc sovietic
O cizmă rusească
Viitorul luminos
Viaţa nouă
Zorile comunismului

Ultimele propuneri au fost aplaudate cel mai mult.

Acuma stau şi mă gândesc pe care le va alege PCRM? Dacă m-ar întreba pe mine, aş recomanda-o pe Greceanâi cu mitraliera, ca să ucidă doi iepuri: să promoveze femeile şi să bage în sperieţi adversarii politici.

Al fostru siglier, folontir, volşevic, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga