Scrisori din casa de nebuni: Pentru ordine şi disciplină în cap

Ieri, am discutat despre patriotismul ortodox, după ce moldovenii au dat buzna afară din kebăbării, şaurmării, piţerii, beleaşării, chiroşcării, pelmenerii, macdonaldusuri revoltaţi de instalarea unui sfeşnic hanucanez în scuarul european al patriei comune.

De ce anume i-a revoltat acel sfeşnic e greu de spus. Sanitara Vera consideră că, fiind respublicuţa noastră o ţărişoară de oameni mioritici, harnici, muncitori şi blânzi, nu se cuvine să tolerăm sfeşnicele unui popor intolerant, care şi-a răstignit un conaţional pentru faptul că s-a autoproclamat mântuitor al popoarelor învecinate.

Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem că acesta şi-a acceptat în mod conştient destinul, ştiind probabil că va reînvia în scurt timp după execuţie, replică Scurtoi. Nici eu nu cred că răstignirea unei persoane este motivul adevărat al revoltei mioritice, interveni Cozonac. PCRM a nimicit cu secera şi ciocanul 69 de milioane de conaţionali, dar nu am văzut niciun preot ortodox să roadă secerile şi ciocanele roşii de pe zidurile bisericilor. Unii dintre ei poartă seceră şi ciocan la piept, în loc de cruce.  Asta este blasfemie, spuse Colesovnazadov. 69 de milioane nu erau patrioţi potcoviţi bine ideologiceşte, provenienţa lor socială era tare dubioasă. Erau duşmani ascunşi ai poporului.

Or clasicii marxism-leninismului spuneau că duşmanii poporului trebuie nimiciţi fără milă, bespoşciadno adică. Aşa că PCRM a făcut corect că i-a nimicit. De ce nimeni nu se revoltă că creştin-ortodocţii noştri se închină la chipul de lemn al lui lui Lenin – se revoltă liceeana Ala. Lenin este de granit veşnic viu, spuse Caltânăr, fluturându-şi cravata roşie pătată cu bostan polietnic. Toţi nebunii căzură de acord, aşa că subiectul zilei fu epuizat mai repede ca de obicei.

Acuma stau şi mă gândesc şi nu-mi vine niciun gând. Şi cu cât mă gândesc mai mult, cu atât mai pustiu se face în capul meu. Gândurile fug de mine, de proprietarul lor. Dar nu voi ceda, fiindcă dacă cedez azi, mâine nu mai prind niciunul. Trebuie să existe ordine şi disciplină în cap. Apropo, nu ar fi bună de lozincă electorală această idee?

Al vostru pavlicporojan, disneilandier, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga