Scrisori din casa de nebuni: Pavel Turcu, preşedinte-cearter

Ieri la casa de nebuni a fost mare jale: eşecul lui Pavel Turcu la Ieu-rovizion ne-a bulversat ca pe nişte pui golaşi expuşi crivăţului alecsandrin, odochian. Vestea că juriul i-a acordat zero puncte bravului şi burtosului paznic avu efectul unui Kiroveţ brăzdând câmpia virgină a sufletului nostru. Este Republica Moldova tărâmul tuturor posibilităţilor, dar nici chiar aşa! Mafia compozitorilor i-a tăiat aripile lui Pavel, strigă sanitara Vera.

El trebuia să aibă 400 000 de apeluri! Nobelul ne ocoleşte an de an, Oscarurile – la fel, acum s-a zis şi cu Ieu-rovizionul, nu-i nicio speranţă să câştigăm trofeul la capătul tunelului, spuse Cosmotrelcă bine motivat. Mi-e ruşine că sunt moldovean nebun! – strigă Caltânăr, fluturându-şi cravata roşie pătată din nou cu bostan politehnic. Ne-a bucurat însă faptul că Pavel nu se dezice de muzică şi va compune în continuare în orele libere de cleptomani. Herr Ştuhuţ şi-a exprimat speranţa că Turcu va compune şi muzică simfonică, fiindcă în Austria muzica simfonică e la fel de populară ca la noi murăturile. De ce Pavel al nostru să nu scrie un imn Mărţişorului, apoi Festivalului Internaţional „Invită Maria Bieşu”, apoi Festivalului Internaţional „George Enescu”, pentru început, apoi pentru Brahms, Ceaikovski etc.? – se întrebă el nemţeşte. Fenomenul Turcu nu trebuie să se termine la moldoveni.
Pavel Turcu ar putea să scrie un imn Republcii Moldova, să nu mai depindem de mafia lui Eugen Doga şi Dumitru Matcovschi sau de regretatul Grigore Vieru! – spuse Cosmotrelcă. Această idee avu efectul unei scântei leniniste asupra Rusiei înfometate şi pe dată Cosmotrelcă ticlui o scrisoare descrisă către Pavel Turcu, rugându-l să nu cedeze în faţa mafiei componistice şi poetice şi să scrie imnul Republicii Moldova pentru a ne întări patriotismul, căci nu mai putem suporta miorlăiturile lui Mateevici şi Cristea, care ni-l slăbesc foarte tare.

Uitaţi-vă la urzică, spuse moş Dumitru. Ea răsare la ţanc, atunci când e cel mai mare deficit de vitamine şi organismul moldovenilor are de luptat cu astenia de primăvară, care ne pândeşte. Şi dacă nu o rupi la timp, nu o mai poţi mânca, nici chiar dacă eşti vacă. Şi atunci pare că viaţa-i nedreaptă. Dar nu-i aşa, căci urzica este şi iarbă de leac, dacă o culegi şi o usuci. Aşa că să nu ne pierdem niciodată speranţa, fraţi moldoveni. Tăt o sî şii ghini cu Pavel.

Acuma stau şi mă gândesc: dacă îl alegem mâine pe Pavel Turcu preşedinte sau prim-ministru, va călători el cu membrii familiei oligarhic cu avioane cearter, ca Voronin şi Filat, sau se va folosi patriotic de Aier Moldova, ca noi, nebunii, care am călcat prin bălegar?

Al vostru miciurenco, şulalat, lăpuşnean corjovit, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga