Scrisori din casa de nebuni: Lovitura de stat invizibilă

Ieri am discutat despre “Manifestul PSD privind lovitura de stat invizibilă şi pierderea statutului de independenţă de către cetăţenii Republicii Moldova.” (Am scris cu litere mici ca cititorii să nu moară de frică sau viceversa.)

Această veste avu efectul gazului paralizant zarinzaman. În timp ce poporul moldovenesc pluripartit munceşte pe şantierele patriei remitente, inundate, o hoardă invizibilă efectuează o lovitură de stat invizibilă şi pune mâna invizibilă pe puterea noastră. În aparenţă, la volanul ţărişoarei stă ghimpu şi filat, da în realitate – nişte indivizi invizibili, fără poliţă de asigurare şi fără declaraţii pe venit.

– Da’ eu demult simţeam că pe-aici îmblă bărbaţi invizibili, spuse sanitara Vera. De multe ori mă gâdilă pe la spate şi când mă întorc nu văd pe nimeni.

– De unde ştii că-s bărbaţi? – se interesă Jana Astronoama.

– Nu prea cred că bărbaţii invizibili te gâdilă pe mata, spuse liceana Ala.

– Şi de ce mă rog, nu crezi? Cam de ce nu m-ar gâdila ei pe mine? Crezi că nu merit? – se revoltă sanitara Vera.

– Pe mine de ce nu mă gâdilă? – recunoscu liceana Ala.

– Da’ pe mine mă gâdilă! – afirmă sanitara Vera cu satisfacţie şi nu fără o notă de trufie. Aşa că nu te fuduli!

– Eu cred că-s şpigoni români, – spuse moş Dumitru. Au venit să facă Unirea pe nevăzute. Mâine dimineaţă ne-om trezi uniţi!

– Nu vă lăsaţi, oameni buni! Eu nu sunt împotrivă să ne trezim în UE, spuse Cozonac.

– Şi eu nu sunt împotrivă, îl suţinu Cozonac.

– Da’ eu protestez, nu sunt de acord! – strigă Colesovnazadov. – Eu vreu să trăiesc în republică moldovenească independentă în

URSS, ca mai înainte! Aşa că trebuie să avem patriotism!

– Nu vă neliniştiţi, oameni buni, eu cred că la iarnă o să-i vedem, fiindcă o să trebuiască să se îmbrace. Nu l-aţi citit pe Herbert Wells? – întrebă Scurtoi. Venind vorba despre cititit, nebunii lăsară capetele în jos.

– Înseamnă că doamna Vera este gâdilată de bărbaţi în pielea goală? – chicoti liceana Ala.

– Ei şi ce, spuse sanitara Vera, fără să precizeze la ce se referă. – Nu cred eu ca românii să aibă spioni invizibili. Şi dacă îi au, îi au de la americani. Aşa că trebuie să protestăm împotriva bazelor americane! – propuse Colesovnazadov, dar fără efect.

– Noi vom protesta, dar dacă ei ne vor gâdila pe la spate? Eu nu rezist la gâdilat, – se eschivă Caltânăr, fluturându-şi cravata roşie pătată cu tomate verzi. Eu una nu înţeleg: dacă spionii sunt invizibili, de unde ştim noi că ei sunt şi că au luat puterea invizibil? Această întrebare îi puse la încurcătură pe nebuni.

– Da’ faptul că pe mine mă gâdilă pe la spate nu-i argument? – întrebă sanitara Vera, strângându-şi pumnii.

– Îi argument! – recunoscură nebunii unanim.

Acuma stau şi mă gândesc: de ce invizibilii ne gâdilă doar pe sanitara Vera şi pe mine? Pe ea la spate şi pe mine la spate. Poate ar trebui să mă adresez la SIS sau la Procuratură?

Al vostru epihod, tracolob, tizicoglu, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga