Scrisori din casa de nebuni: Greceanâi citeşte ziare

Ieri am discutat despre reapariţia lui Voronin la PRO TV, după care nu ne putem veni în fire. Aşteptasem reîntâlnirea lui cu Lorena cum aşteptăm în fiecare seară fiecare episod al serialului „Iubire interzisă” şi viceversa. Imaginile înduioşătoarelor vizaviuri de la Condriţa, la umbra codrului secular, printre borcanele de murături sezoniere, orătănii hicicochiene, undiţe şi alte gadjeturi cosmopolite ni se întipărise în substanţa minţii cenuşii ca praful de cărbuni în pielea minerilor.

Trecuseră patru ani lungi şi părea că pisica destinului i-a tăiat definitiv, pentru vecie, calea generalului colonel spre reporteriţa preferată. Întrebat de ce refuză să meargă la PRO TV, liderul cegavariştilor moldoveni a spus că va da curs invitaţiei doar după ce acolo vor avea loc reforme de personal, nu doar de mobilier. Dar nu s-a ţinut de cuvânt. Mai bine zis, a cedat fără să aştepte măcar schimbarea mobilierului. A apărut ca un fiu rătăcitor, ca un gastarbaiter fără acte în regulă, cu venituri incerte, ca un sergent de miliţie degradat, cu nasturii lipsă la cămaşa cazonă. Şi a lăcrimat, şi s-a bâlbâit şi n-a ştiut să răspundă la întrebări, reflectându-se jalnic în profunzimea ochilor căprui ai lorenei franceze. Hulubaşul păcii pe care l-a scos corjoveanul din buzunarul maiakovskian s-a ofilit sub privirea ei necruţătoare. Îi pune numai întrebări grele, pe care Vladimir Nicolaevici nu le ştie! – se revoltă moş Dumitru. Femeile adevărate nu iartă trădarea, spuse sanitara Vera ştiinţific. Nouă ne era milă de Voronin, dar ne dădeam seama că nu putem face nimic pentru dânsul.
Căci şi-o făcuse cu mâna lui. În schimb expremierul Zinaida Greceanâi a ştiut să răspundă citeţ la toate întrebările ziariştilor, spunând că idee n-are despre Valeriu Boboc şi că a aflat despre moartea lui din presă. Ar trebui şi alţi premieri să ia exemplu de la ea. Ce ştiţi despre actele teroriste din metrou, domnule Putin? Păi, ce să ştiu, tovarăşi, dacă ORT n-a transmis nimic!?

Acuma stau şi mă gândesc: de ce îşi bate joc Ghimpu de deputaţii comunişti, obligându-i să meargă pe jos?

Al vostru provostru, provoi şi pronoi, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga