Scrisori din casa de nebuni: Filat cutremurându-l pe Lenin

Ieri am discutat despre parada gheilor homosexuali. De ce în toate capitalele lumii civilizate să aibă loc parade, iar la noi, nu? Nu suntem noi în centrul Europei, nu tindem spre integrarea europeană şi standardele internaţionale?

De ce homosexualii francezi sau chiar olandezi să aibă dreptul să-şi afişeze mândria sexuală, iar homosexualii noştri să nu aibă acest drept? Chiar dacă suntem cei mai săraci din Europa asta nu înseamnă că suntem săraci şi în privinţa datinilor sexuale. Trebuie doar să dăm dovadă de viziuni progresiste ereditare. Să nu mai fim atât de retrograzi, anacronici, să ne dăm în rând cu lumea, să asimilăm valorile moderne. Când merge persoana pe stradă, de unde să ştii cum face ea sex? – se întrebă retoric Caltânăr, fluturându-şi cravata roşie pătată cu suc de portocale. E dreptul fiecărui cetăţean să facă sex cum îi pofteşte inima, se uni moş Dumitru, dar să nu facă în văzul lumii, fiindcă o să-l deranjeze cu sfaturi. Sexul trebuie să fie normal, bărbat cu femeie şi femeie cu bărbat, strigă sanitara Vera. Dacă îi văd pe cineva altfel, le arăt eu lor! – adăugă ea strângându-şi pumnii. Populaţia noastră scade, dar ei nu pot de bine! Nici un fel de lesbieni, niciun fel de ghei! Poziţia dumneavoastră este curajoasă, corectă, dar fundamental greşită, spuse Sobcor. De ce sunteţi sigură că modul normal de a face sex este cel normal? Poate că ceea ce e normal este nenormal de la bun început, poate că omenirea a pornit pe o cale greşită şi abia acum ieşim la liman, la drumul corect, la calea cea bună? Într-adevăr, stimaţi nebuni, de ce sunteţi siguri că modul vostru de a face sex este cel corect şi normal şi viceversa? – întrebă Cozonac. Această întrebare provocatoare ne puse pe toţi în dificultate. În salon se lăsă liniştea unui nor vulcanic islandez deasupra Europei.

Acuma stau şi mă gândesc cum oare s-a odihnit preşedintele proletariatului moldovenesc de la băile capitalismului putrefact cu nume gaşekian: Karlovy Vary? Şi cum vroia Filat să cutremure caldarâmul din Piaţa Roşie: desculţ sau în opinci? Nu s-a gândit oare premierul nostru că acolo doarme veşnicviul Vladimir Ilici Lenin şi-l poate trezi?

Al vostru lesboian, retrovizier, filatelist, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)