Scrisori din casa de nebuni: Alipirea la Japonia

Ieri am discutat despre patriotismul moldovenilor. Salvarea statalităţii este în mâinile noastre, a spus Cozonac. Bine au făcut moldovenii că nu au ieşit la referendumul dubios, căci Alianţa urzea nişte planuri secrete de alipire a Republicii Moldova la Japonia. Patria îi în pericol!” – strigă Colesovnazadov.

„Cel care strigă Lupu fără motiv, ajunge să nu fie crezut” – replică Scurtoi.
„Eu strig Lupu? Cine strigă Lupu?” – strigă Colesovnazadov.
„Dumneata strigi Lupu” – replică Scurtoi.
„Eu strig „Patria în pericol!” – se enervă Colesovnazadov, înroşindu-se ca un piron băgat în foc.
„Patria în pericol înseamnă Lupu!” – explică Scurtoi calm.
„Sapă România un tunel sub Prut de strigi Lupu?” – se interesă, perfid, Cozonac.
„Cu asta nu se glumeşte!” – se revoltă Dodop. Patria şi statalitatea este tot ce avem mai sfânt!”
„Alianţa vrea să vândă ţara noastră japonezilor, să alipească Republica Moldova la Japonia!” – repetă Colesovnazadov.
„De ce anume la Japonia?” – se miră moş Dumitru.
„Japonejii n-au pământ, peste o sută de milioane se înghesuiesc în coropci şi plătesc miliarde, dacă noi alipim statalitatea noastră la statalitatea lor, şi ei să cumpere pământ de la noi, ca să poată să se desfăşe, să răsufle în voie, căci stau şi dorm cu coatele strânse, fiindcă nu pot întinde coatele” – preciză Colesovnazadov.
„Că japonezii se află în deficit de spaţiu vital nu e secret, dar nu cred că situaţia e atât de disperată. Ei speră să recapete Insulele Kurile” – spuse cunoscător herr Ştuhuţ.

„Alianţa vrea să-i facă în ciudă Rusiei! Dar asta nu-i tot. Fiindcă alipirea la Japonia ei vor să o facă cu alt scop. Crezi că se termină cu Japonia? Ei vor să se alipească la Japonia ca să se dezlipească de CSI şi de Rusia şi, când se vor alipi la Japonia, să facă referendum şi să se unească cu România. Să-i amăgească pe oameni cu bani japonezi, ca pe urmă să ne bage în România!” – veni Dodop în ajutorul lui Colesovnazadov.
„E o schemă destul de ingenioasă” – recunoscu herr Ştuhuţ.
„La aiasta o lucrat două institute de la Bucureşti, până o făcut planul ista. Bine că nu s-a dus lumea la referendum. Ne aflam pe buza prăpastiei!” – dezvălui Dodop care seamănă cu un dodon.
„Mi se ridică părul în cap măciucă!” – comentă înfiorată sanitara Vera.
„Nu m-oi mira dacă mâine nu se vor descoperi mai multe tuneluri pe sub Prut” – spuse Caltânăr, fluturându-şi cravata roşie pătată cu tomate verzi.

Acuma stau şi mă gândesc: de ce ar trebui noi să ne alipim la Japonia, dacă acolo sunt cutremure zilnice? Asta nu-i deloc plăcut. Dar, pe de altă parte, nu ne-am deprins noi cu cutremurele autohtone din Vrancea? Ne-om deprinde şi cu cele japoneze. Sănătoşi să fim.

Al vostru matrimoniac, miţubişer, haifanfîn, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga