Scrisoare de la Merkel pentru germani: „Mulţumesc că aţi depăşit criza!”

Într-un mesaj publicat, miercuri, în presă, cancelarul german, Angela Merkel le-a mulţumit germanilor că au trecut cu brio de criza economică, relatează AFP.

Scrisoare deschisă, care poartă titlul “Patru promisiuni, dar înainte un mulţumesc”, începe astfel: „Mulţumesc, dragi cetăţeni. Aţi făcut din Germania ţara care a depăşit cel mai bine criza economică mondială”.

„În pofida grijilor şi îndatoririlor pe care le aveţi, n-aţi rămas descumpăniţi şi aţi reuşit ceva ce părea imposibil în urmă cu câteva luni”, le transmite Merkel germanilor.

Mulţumiri costisitoare

Costul acestei campanii deloc obişnuite se ridică la 2,8 milioane de euro, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, cum mesajul a fost publicat în toate cotidienele naţionale, pe site-urile ziarelor, în unele reviste şi în presa regională.

După mulţumiri au urmat promisiunile din partea cancelarului: consolidarea finanţelor publice, investiţii în educaţie, dezvoltarea energiei regenerabile şi finanţarea sistemului asigurărilor de sănătate.

Produsul Intern Brut a scăzut cu 4,7 % anul trecut, dar Germania, economie orientată spre exporturi, şi-a revenit foarte repede datorită relansării cererii mondiale, îndeosebi în Asia. Guvernul se aşteaptă în acest an la o creştere de 3,4 %. (evz.ro)

The following two tabs change content below.