Scrie Moşului!

CAMPANIE // Îndeplineşte dorinţa de Crăciun a unui copil orfan! Sună şi spune visul cărui copil ai vrea să-l realizezi

Viaţa i-a lipsit de multe. Greutăţilor prin care au trecut puţini dintre maturi ar putea să le ţină piept. Cu toate acestea, copiii de la Şcoala-internat nr. 2 din Chişinău au păstrat în ei acea naivitate pură şi se bucură de puţinul frumos pe care li-l oferă soarta. Aceşti micuţi nu au părinţi care în ajunul sărbătorilor de iarnă să se deghizeze în  Moş Crăciun şi să le aducă cadouri. Copiilor nu le rămâne decât să creadă în minune, să creadă că Moş Crăciun există şi-i va vizita şi pe ei la şcoala-internat. În scrisorile adresate Moşului ei scriu ce şi-ar dori de Crăciun, conţinutul multor dintre ele făcându-te să zâmbeşti şi să plângi.

„Scuză-mă că te-am rugat să-mi trimiţi prea mult”

Sinceritatea copiilor nu te poate lăsa indiferent. Andrei Dadic are zece ani şi cel mai mult îşi doreşte să înveţe mai bine, pe note de 8, 9 şi 10. „Moş Crăciun eu oleacă sînt rău, dar vreau să-mi dai un cadou. Vreau un costum de sport şi o minge de fotbal”. Artur vrea vreo două rechizite şcolare, iar Olesea vrea să primească de la Moş Crăciun nişte dulciuri, fiindcă îi plac foarte mult, şi haine, şi încălţăminte, şi rechizite şcolare, o carte de poveşti şi dacă e posibil un player.

Olesea Enachi, 12 ani: „Eu sunt o fată foarte simplă, dar am multe dorinţe. Acum aş vrea să-ţi povestesc câte ceva din viaţa mea. Când aveam 10 ani, am venit în această şcoală. M-am bucurat foarte mult pentru că la mine acasă nu aveam toate lucrurile pe care le am aici. Am venit în această şcoală pentru că nu am părinţi adevăraţi. Eu am fost înfiată de mică, dar mama a murit. De micuţă nu am avut nici un cadou de la Moş Crăciun şi acum am această ocazie. Scuză-mă te rog dacă te-am rugat să-mi trimiţi prea mult”.

„Promit că voi învăţa mai bine”

Majoritatea fetiţelor îşi doresc de la Moşul păpuşele şi jucării de pluş, iar băieţii „Tanc cu pult, elicopter, maşină” şi tot felul de unităţi de transport jucărie cu telecomandă (aşa-zisul „pult”).

Dorina Burcă, clasa a II-a: „Moş Crăciun, eu învăţ bine. Am note de 9 şi 10. Educatoarea mea este doamna Elena. Vă aştept cu drag. Eu îmi doresc rechizite şcolare, creioane, caiete, carioci şi jucării multe şi telefon jucărie şi dacă se poate adevărat, un brad frumos şi o păpuşică cu cărucior”.

Copiii ştiu că Moşul le aduce cadouri doar celor care învaţă bine şi sunt ascultători. Pavel Siuzev, un băieţel de 11 ani din clasa a III-a, îi scie lui Moş Crăciun că învaţă bine şi ascultă de profesori, dar dacă Moşul îi va aduce o maşină cu telecomandă şi un urs mare, el promite că va învăţa şi mai bine.

„Trimite-mi un sponsor”

„Eu am sponsor, dar el nu mi-a trimis nici un cadou”, am găsit aceste cuvinte în câteva scrisori ale copiilor din Şcoala-internat nr. 2. Este vorba de aşa-numitul proiect „Părinţi la distanţă”, în cadrul căruia doritorii din diferite ţări străine pot ajuta copiii din casele de copii din Moldova, trimiţăndu-le haine, încălţăminte şi diferite cadouri.  Alţi copii îl roagă pe Moş Crăciun în scrisorile lor să le trimită „un sponsor”.

Teodora Mazâlu, 11 ani: „Eu am cinci surori, doi fraţi şi eu. Eu învăţ binişor, pe note de 10, 9, 8 şi câteodată pe 7. Eu cred în tine că tu eşti adevărat, numai că tu nu poţi veni la noi, pentru că eşti la Polul Nord. Mie îmi place în timpul liber să citesc Biblia. Eu am sponsori, dar nu mi-au dat nici un cadou.  Eu mă rog pentru un copilaş pe care îl cheamă Ionel, el are probleme cu inima. De la moş Crăciun doresc nişte cărţi cu poveşti frumoase şi jucărie pufoasă şi mare”.

„Voi spăla cizmuliţele”

Ionel, un băieţel de 12 ani, spune că îşi va spăla cizmuliţele de iarnă şi le va pune pe geam pentru ca Moşul să-i pună în ele o maşină, în scrisoare nu este specificat de care.

Copiii de la Şcoala-internat nr. 2 i-au scris Moşului ce-şi doresc cel mai mult. Tu poţi fi Moş Crăciunul lor. Dacă vrei să îndeplineşti dorinţa unui copil sună la redacţia JURNALULUI de Chişinău şi spune visul cărui copil ai vrea să-l realizezi. Grăbeşte-te!

Telefoanele redacţiei: 23.83.31 şi 23.76.45.

The following two tabs change content below.