Scorpions vin la Chișinău de Hramul orașului!

„Bătrânii revin pe scenă pentru că mai pot!”. Declaraţia îi aparţine chitaristului Rudolf Schenker, membru al legendarei trupe Scorpions, care vor aduce adierea vântului schimbării (The wind of change) şi la Chişinău, la 14 octombrie, într-un concert de adio. Este pentru prima dată când o trupă de aşa o talie a inclus Republica Moldova în traseul turneelor.

Gazda concertului va fi stadionul Zimbru, care va fi reutilat parțial cu scopul satisfacerii necesităţilor tehnice pentru desfăşurarea concertului. Vor fi aduse din România plăci de protecţie, care nu vor permite deteriorarea gazonului din cauza cantităţii mari de aparataj.

„Vrem să organizăm un concert la nivel cu celelalte ţări europene. Echipamentul tehnic antrenat şi show-ul de lumini, care va însoţi prestaţia trupei, sunt destul de complicate pentru Republica Moldova și sunt cu totul deosebite de tot ce-a fost până acum în Chişinău”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Artur Suhih, directorul companiei „Bis concert”. În acest scop, a fost implicată în proiect şi una dintre cele mai importante case de producţie din România.

„Acum Scorpions se află în America Latină şi peste o săptămână vor fi în Europa, iar concertul de la Chişinău se află în agenda turneului de adio, cu 200 de concerte în toată lumea, între spectacolele din Bulgaria şi Franţa”, a declarat Vlad Costandoi, producătorul general al evenimentului.

Biletele pentru concert vor fi puse în vânzare din data de 29 septembrie într-un număr de 20 de mii, atât în tribunele stadionului Zimbru, cât şi în zona amenajată în faţa scenei.

Formația Scorpions, originară din Germania, este una dintre cele mai renumite şi consacrate trupe de hard rock din lume, cu peste 100 de milioane de albume vândute. (jurnal.md)