Schweinsteiger, Khedira şi Ozil, ofertaţi de marile cluburi din Europa!

Germania a obţinut locul 3 la Cupa Mondială din Africa de Sud după ce a învins, sâmbătă, Uruguay în finala mică, scor 3-2. Deşi nu şi-au atins obiectivul, câştigarea turneului final, valoarea jucătorilor lui Joachim Löw a crescut remarcabil.

Dacă înainte de turneul final Bastian Schweinsteiger nu avea nicio ofertă pentru a părăsi Bayern München, acum cluburi precum Manchester United şi Real Madrid se bat pentru semnătura mijlocaşului. Mesut Ozil joacă la Werder Bremen din 2008, dar este greu de crezut că va rămâne la clubul german, având în vedere că Barcelona, Chelsea şi Arsenal s-au arătat interesate de serviciile sale. Sami Khedira, cel care i-a adus Germaniei medalia de bronz la Mondial, marcând golul de 3-2 în partida cu Uruguay, ar putea ajunge la Chelsea sau Real Madrid. Thomas Müller, atacantul de numai 20 de ani al lui Bayern München, este dorit de Chelsea şi Manchester United.

Müller, cinci goluri din cinci şuturi!

Înainte de CM, preţul jucătorilor germani era cu cel puţin câteva milioane de euro mai mic. Succesul pe care „Mannschaft”-ul l-a avut la acest turneu final a făcut ca şi valoarea jucătorilor să crească. Ozil a fost cotat de transfermarkt.de la 15 milioane de euro înainte de mondial, iar sâmbătă valoarea sa era, conform aceluiaşi site, 20 milioane de euro. Thomas Müller valorează 10 milioane de euro conform transfermarkt.de, însă Chelsea a oferit 18 milioane de euro pentru atacant, ofertă refuzată de Bayern München, care consideră că poate încasa mai mult pentru atacant. În Africa de Sud, Müller a tras de cinci ori pe spaţiul porţii, toate şuturile fiind transformate în gol!

Klose, felicitat de Ronaldo

Miroslav Klose a ratat şansa să devină golgheterul all-time al mondialului. Atacantul a răcit înainte de finala mică şi nu a fost folosit de Joachim Löw. Lui Klose îi mai lipsea un gol pentru a atinge recordul brazilianului Ronaldo: 15 reuşite la turneele finale. Ronaldo l-a felicitat pe Klose prin intermediul site-ului de socializare Twitter: „Felicitări lui Klose! Este minunat să reuşeşti 14 goluri la mondiale. Păcat că nu a jucat în finala mică”.
„Eu am contract cu Bayern până în 2012, dar nu sunt însurat cu clubul. Dacă voi avea o ofertă de nerefuzat, voi pleca”, Bastian Schweinsteiger