Schemele „ingenioase” aplicate de funcţionarii arestaţi în cazul licitaţiilor trucate // DOC

 

alimentatie-scoli-jpg5_-848x478

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a favorizat în ultimii ani patru firme care livrau produse alimentare în şcoli şi grădiniţe. SRL „Artprest Grup” stă în capul listei cu cifra de 11.695429, 41 lei. Pe 30 noiembrie 2015, această firmă a fost trecută în lista neagră de către Agenţia Achiziţiilor Publice. Ulterior, agentul economic a procurat firma SRL „Lovis Agro”, care se află de asemenea printre preferatele Direcţiei educaţie şi continuă să participe la licitaţii şi să furnizeze produse alimentare.

Principalele concluzii la care au ajuns ofițerii de investigație:

Pentru 2015 figurează același grup de operatori economici, care au fost prezenți și în perioada 2013–2014, ca întreprinderi contractate mai des.

– Unele persoane care au activat anterior în instituțiile statului, la funcții de control, reprezintă actualmente operatorii economici favorizați la procedura de achiziții publice;

– Au fost stabilite persoane care lucrează în instituțiile statului, subiecți ai Legii 1264 privind declararea veniturilor și proprietăților, care nu au introdus în Declarație, calitatea de fondator a soțului la asociația comercială;

–Au fost identificate persoane care lucrează atât în cadrul direcţiilor sectoriale şi sunt totodată fondatori la întreprinderi contractate de direcţii.

Mai jos este documentul.

Download (PDF, 983KB)