Scaunul lui Sosniţki se clatină serios

FC Sheriff s-a impus cu 4-0 în faţa FC Găgăuzia. Acest lucru însă nu-i face mai liniştiţi înaintea partidei de miercuri cu Dinamo Kiev. Pentru prima dată în ultimii ani, „sheriff-ii” vor termina turul de campionat pe locul trei, ceea ce anunţă din iarnă schimbări radicale la echipă. Se pare că vor pleca o serie de jucători şi nu este exclus ca pe banca tehnică să revină Leonid Kuciuk.

Echipele mici, motivate să o încurce pe FC Sheriff?

Actualul antrenor al FC Sheriff, Andrei Sosniţki, nu s-a bucurat din plin de victoria echipei sale cu FC Găgăuzia, dar a avut ceva de împărţit cu reprezentanţii presei. „Sunt mulţumit de rezultat, dar nemulţumit de faptul că voi (presa – n.r.) căutaţi acul în „împărăţia Sheriff” şi nu vedeţi bârna din fotbalul moldovenesc. Înţelegeţi prea bine despre ce vorbesc şi ce se întâmplă”, a spus foarte supărat Sosniţki.

Acesta nu a vrut să spună despre ce este vorba, dar a învinuit presa că nu scrie despre unele lucruri. „Nu am pretenţii faţă de Federaţia Moldovenească de Fotbal, dar este o problemă mare”, a precizat Sosniţki.

Se pare că antrenorul FC Sheriff este nemulţumit de faptul că echipele mici din Divizia Naţională joacă pe viaţă şi pe moarte cu FC Sheriff, iar cu alte echipe din fruntea clasamentului nu o fac la fel. Anume cu echipele mici FC Sheriff a pierdut foarte multe puncte şi a ajuns pe locul trei în clasament. Acesta a lăsat să se înţeleagă că cineva motivează aceste echipe să-i pună probleme formaţiei sale.

Belorusul ar putea fi demis

Potrivit unor informaţii, conducerea clubului i-a amendat pe jucători pentru rezultatele proaste din ultima perioadă, acest lucru însă este ţinut secret de fotbalişti şi antrenor. „Nu comentez”, a fost răspunsul lui Sosniţki. Gurile rele spun că FC Sheriff stă pe un butoi de pulbere. Iar un rezultat prost cu Dinamo Kiev, ultimul meci din grupele Europa League, ar duce la demiterea lui Sosniţki.

Primele semne de nervozitate ale tehnicianului au apărut atunci când fostul antrenor Leonid Kuciuk a fost numit director tehnic la FC Sheriff. Anume Kuciuk ar fi cel care ar urma să-şi reia locul pe banca tehnică a tiraspolenilor.

Jucătorii sunt convinşi că vor fi campioni

Această situaţie incertă îi afectează şi pe jucătorii FC Sheriff. Ei sunt între două focuri şi, din acest motiv, joacă sub presiune. Totuşi aceştia promit că, până la finalul campionatului, vor reveni în fruntea clasamentului şi vor fi campioni pentru a 11-a oară consecutiv. „Nu cred că celelalte echipe sunt mai bune ca FC Sheriff. Pur şi simplu, noi am jucat mai slab. Cred că va veni timpul şi ne vom relua locul în fruntea clasamentului”, a promis senegalezul Andre Diedhou.

Meciul dintre Dinamo Kiev şi FC Sheriff va avea loc miercuri, începând cu ora 20.00. Campionii Moldovei nu au şanse de a concura pentru locul doi în grupă, dar vor să termine înaintea olandezilor de la AZ. (V.H.)