SCANDALOS // Dodon vrea să ÎNMÂNEZE distincţii de stat MILITARILOR RUŞI din Transnistria

 

Preşedintele Igor Dodon intenţionează să împartă distincţii de stat militarilor ruşi în timp ce Rusia are o armată care se află ilegal pe teritoriul R. Moldova. Mai mult, Dodon anunţă că va participa săptămâna viitoare la evenimentele organizate la Tiraspol cu ocazia împlinirii a 25 de ani de când aşa-numiţii pacificatori ruşi se află în regiunea transnistreană, transmite jurnal.md.

„Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, săptămâna viitoare, voi participa la evenimentele comune organizate în Transnistria. Aşa ceva nu a fost până acum. Preşedintele Moldovei nu a participat niciodată la astfel de evenimente”, a declarat Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă difuzată de postul rusesc Rossia 24.

„Mai mult, săptămâna viitoare, intenţionez să decorez militarii moldoveni, pe cei transnistreni, dacă aceştia vor dori, şi pacificatorii ruşi. Aceasta este o dovadă că apreciem această misiune la cel mai înalt nivel”, a adăugat Dodon.

În cadrul conferinţei de presă, unul dintre jurnaliştii ruşi l-au comparat pe Dodon cu Don Quijote în condiţiile în care acesta nu are pârghiile necesare pentru a-şi îndeplini promisiunile din programul de guvernare.

The following two tabs change content below.