Scandal în Cupa Moldovei

FC Rapid acuză arbitrajul în partida din optimile de finală a competiţiei

În ziua în care Guvernul a aprobat modificări la Codul Penal, care prevăd pedepse drastice pentru persoanele care viciază rezultatele, în fotbalul moldovenesc a apărut un nou scandal.

 

Arbitrul Vladislav Ivancenco, centralul meciului Rapid–FC Sheriff din Cupa Moldovei, a fost acuzat de administraţia clubului din Ghidighici şi de jucătorii aceleiaşi formaţii că le-a anulat un gol perfect valabil în partida din optimile de finală şi, în consecinţă, FC Sheriff a câştigat meciul cu 1-0 şi s-a calificat în sferturi.

 

Cel mai vehement a fost atacantul lui Rapid, Anatol Doroş, care a menţionat că arbitrul a fluierat la tot pasul împotriva echipei sale şi „numai nu a înscris personal” în poarta echipei sale. La rândul său, tehnicianul echipei FC Sheriff, Mihai Stoichiţă, a menţionat că cei de la Rapid sunt ridicoli atunci când spun că meritau calificarea. „Noi am avut multe ocazii de gol, iar ei au ajuns de două-trei ori la poarta noastră. Îi felicit pentru aceasta”, a menţionat tehnicianul. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în prima repriză a prelungirilor de către fundaşul Artiom Haciaturov.

 

FC Veris, surpriza din sferturi

 

Cea mai mare surpriză din optimile de finală a fost furnizată de echipa Veris Drăgăneşti, care evoluează în Divizia A. Această echipă, la care evoluează fostul internaţional Viorel Frunză, a trecut la loviturile de departajare, scor 4-3, de echipa din Divizia Naţională, Olimpia Bălţi. Meciul a fost de-a dreptul dramatic, cu răsturnări de scor la seria loviturilor de la 11 metri. Olimpia a condus la un moment dat cu 3-1, dar în cele din urmă a pierdut cu 4-3. Eroul partidei a fost portarul lui Veris, Diaconu.

 

În alte partide din optimi FC Dacia a trecut cu 5-1 de FC Locomotiva, Dinamo Auto – FC Milsami 1:3, Iskra Staly – FC Speranţa 3:3 (4-2 la penalty), FC Victoria – FC Tiraspol 0:4,  FC Zimbru – FC Cahul 3:0 şi Nistru Otaci – FC Costuleni 1:0.

 

Programul sferturilor

 

FC Sheriff – Nistru Otaci

FC Milsami – Iskra Staly

FC Dacia – FC Veris

FC Tiraspol – FC Zimbru

 

Actuala deţinătoare a Cupei Moldovei este formaţia FC Milsami. (V.H.)