SCANDAL // Budapesta ameninţă Kievul că va bloca orice apropiere a Ucrainei de UE

Guvernul Ungariei a decis să blocheze toate deciziile viitoare ale UE direcţionate spre apropierea acesteia de Ucraina, a declarat astăzi, 26 septembrie, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei Péter Szijjártó (foto), scrie pravda.com.ua.

Această decizie este răspunsul Budapestei la promulgarea Legii despre educaţie de către preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko. „Putem garanta că această decizie va lovi dureros în viitorul Ucrainei”, a subliniat şeful diplomaţiei Ungariei.

Péter Szijjártó a calificat decizia lui Poroşenko drept „ruşinoasă”. Site-ul oficial al Ministerului de Externe al Ungariei a remarcat că deşi Poroşenko a declarat tendinţa Ucrainei de a fi mai aproape de Europa, decizia de a promulga această lege este foarte departe de „Europa, pentru că a fost făcut un pas mare în direcţia inversă”, a semnalat Szijjártó.

În mesajul Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei se menţionează că Ucraina „poate să uite de integrarea în Europa”, aducându-se explicaţia din citatul ministrului: „Ungaria va bloca orice iniţiative avantajoase pentru Ucraina în organizaţiile internaţionale, în special în UE”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)