„Satul nostru nu se vede din avion!”

Sunt cuvintele de revoltă ale lui Gheorghe Ojog, primarul satului Corjova, raionul Criuleni, rostite în cadrul adunării sătenilor. Primarul este indignat de faptul că primăria nu are bani pentru a restabili sistemul de iluminare stradală, scrie ziarul local „Est Curier”.

Primarul a explicat că satul nu dispune de iluminare stradală, deoarece corjovenii au reuşit să demonteze şi să vândă o bună parte din firele electrice. Acum restabilirea sistemului de iluminare e şi mai costisitoare.

„După o inventariere, am constatat că în afară de piloni nu a rămas nimic din vechiul sistem de iluminare stradală, pentru că cineva a furat şi a predat sârma cu 4 lei/kg. Acum e nevoie de peste 100 de mii de lei în acest scop”, se indignează Ojog. Potrivit primarului, la asemenea fapte nu se pricep toţi corjovenii, ci doar acei care au mijloace speciale de urcat pe stâlpi. Şi dacă faptele se vor adeveri, făptaşii vor fi traşi la răspundere.

Conform ultimelor date ale Biroului Naţional de Statistică, gradul de acoperire a străzilor luminate în R. Moldova este de 65, 5 la sută. Iluminarea străzilor rămâne a fi o problemă nu doar pentru sate, ci şi pentru jumătate din oraşe. În unele din acestea, situaţia  este deplorabilă: or. Glodeni este iluminat în proporţie de 6%, or. Basarabeasca – 13%, iar oraşele Anenii Noi, Şoldăneşti, Căinari străzile sunt neiluminate. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)