Șase copii orfani au primit, în sfârșit, casa pe care și-au dorit-o

15Da! Există miracole, iar de acest lucru s-au convins și cei șase copii ai familiei Gurin din Clococenii Vechi, Glodeni, rămași orfani de mamă și cu un tată alcoolic, ce i-a părăsit. Săptămâna aceasta, ei au devenit proprietari cu acte în regulă ai casei în care stăteau cu chirie. Minunea a fost posibilă cu sprijinul unei persoane publice, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Lipsurile materiale și decesul mamei și-au pus amprenta asupra copiilor, iar când își pierduseră deja orice speranță că soarele va răsări și pe strada lor, au primit o veste extraordinară: vor deveni proprietarii casei mult visate! Casa în care locuiesc în prezent și pentru care aveau nevoie de 4500 de euro pentru a intra în posesia ei.

Totul a fost posibil în urma campaniei inițiate de portalul pentru femei www.thewoman.md, prin care mai mulți oameni cu suflet mare și-au oferit ajutorul. Însă gestul generos a venit din partea unei persoane publice ce activează în mass-media, care, fiind sensibilizată de drama copiilor, le-a făcut cel mai frumos cadou: casa pe care o doreau!

„Trăiesc niște emoții puternice, foarte mari și atât de frumoase, încât nu vreau să le împart cu nimeni, poate doar cu acești copii.  Am plâns de emoție când am aflat că actele sunt gata și ne putem prezenta la notar. Sunt niște copii foarte triști, copleșiți de durere că și-au pierdut mama și, probabil, s-au rugat foarte mult să aibă o casă a lor. Am decis să-i ajut pentru că sunt niște copii deosebiți și pentru că povestea lor de viață m-a impresionat.

111Banii chiar nu înseamnă nimic, ei contează mai mult doar atunci când vrei să faci un bine. Se zice că nu sărăcia este de vină, ci indiferența cu care ne tratăm semenii, pe cei săraci și nevoiași. Dacă nu am fi indiferenți, lucrurile s-ar schimba în bine. Cred cu toată convingerea că trebuie să fim mai atenți și mai buni unii cu alții și mă bucură mult când oamenii sunt sensibilizați de astfel de cazuri. Ei știu că pot conta în continuare pe sprijinul nostru. Ne aduce multe satisfacții sufletești să știm că, prin ajutorul oferit, am putut schimba în bine viitorul lor”, ne-a declarat persoana care, împreună cu familia sa, a cumpărat casa pentru copii.

Mihai Gurin, băiatul cel mare și cel care deține tutela fraților săi, a fost copleşit de emoţii. El spune că nu s-a aşteptat la aşa ceva, dar că nu şi-a pierdut niciodată speranţa. Nu este foarte uşor să ai grijă de atâţia copii, să te ocupi de educația și îngrijirea lor, dar, cel puțin, acum, ni s-a luat o piatră de pe inimă. Vă mulțumesc din suflet”, ne-a declarat Mihai, extrem de emoționat.

Foștii proprietari ai casei susțin că cei șase frați s-au mutat în casa lor acum un an, imediat după moartea mamei. „Când am aflat de povestea lor tristă, am mai cedat din preț și am convenit să locuiască acolo gratis până când vor reuși să adune banii necesari. Vă mulțumim pentru că ați reușit să organizaţi o campanie pentru ei și să-i ajutați”, susține fosta proprietară a casei.

Alina MATEI

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)