Sărbătoarea vinurilor moldoveneşti în Cehia, la cea de-a IV-a ediţie

Vinurile moldoveneneşti au fost la loc de cinste săptămâna trecută în Cehia. La 20 noiembrie, la Praga a avut loc cea de a IV-a ediție a Sărbătorii Vinurilor Moldovenești în Republica Cehă. Evenimentul s-a desfășurat în localul deja tradițional pentru acest eveniment anual – în Palatul Național din Vinohrady Praga.

Sărbătoarea a reunit exportatori moldoveni, importatori cehi, reprezentanți ai unor rețele de magazine cehe, membri ai corpului diplomatic acreditat la Praga, reprezentanți ai lumii afacerilor, elitei culturale precum şi ai diasporei moldoveneşti din Cehia.

Potrivit organizatorilor, cei circa 800 de vizitatori au fost serviți cu vinuri și divinuri ale unor importante branduri moldovenești, au vizionat filme despre procesul de producere a vinurilor şi au ascultat muzică moldovenească. Totodată, oamenii de afaceri au putut comunica sau stabili înțelegeri pentru diversificarea exporturilor de vinuri moldovenești.

Evenimentul este organizat de importatorii cehi și producătorii moldoveni și desfășurat sub patronajul ambasadorului Ștefan Gorda. La el a participat și o delegație din Republica Moldova, în frunte cu Vladimir Șarban, Secretar General adjunct al Aparatului Președintelui.

Sursa: diaspora.moldova.org