Sărbătoare de nota 10 cu prilejul centenarului

Federaţia de Fotbal din Moldova a organizat cu mult fast o festivitate cu ocazia centenarului fotbalului moldovenesc şi 20 de ani de la înfiinţarea FMF. La ceremonia care a avut loc la Palatul Republicii au fost prezenţi o mulţime de oameni de fotbal foarte influenţi, în frunte cu preşedintele UEFA, Michel Platini. Acesta a adus numai cuvinte de laudă prietenului său Pavel Ciobanu şi l-a îndemnat să continue această muncă.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, prezent şi el la festivitate, a avut numai cuvinte de laudă la adresa şefilor FMF. „Au venit la Chişinău aproape jumătate dintre membrii Comitetului Executiv al UEFA. Plus Surkis, preşedintele federaţiei de la Kiev, şi multe alte VIP-uri. A fost şi o masă îmbelşugată, dar eu n-am mâncat, că nu prea mai mănânc deloc seara”, a povestit, pentru ProSport, preşedintele LPF. Dragomir s-a lăudat că împreună cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, au stat la masă cu Platini şi cu premierul Moldovei, Vlad Filat.

Preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, a menţionat că actuala conducere, deşi este de puţin timp la guvernare, s-a întors cu faţa spre fotbal. „Este pentru prima dată când o festivitate de asemenea amploare este organizată de guvern în colaborare cu FMF. La fel este o premieră faptul că guvernul a semnat un acord de parteneriat cu FMF”, a spus Ciobanu. (V.H.)