Şapte judecători, reţinuţi în urma unor percheziţii; CSM a dat acceptul pentru urmărirea penală a 16 magistraţi în regim de urgenţă, într-o şedinţă închisă

politistcorupt

 

UPDAITE// Cei şapte judecători reţinuţi astăzi în urma percheziţiilor sunt implicaţi în spălarea de 20 de miliarde de dolari din Rusia prin sistemul judecătoresc al RM. Mai mult, în total 16 judecători sunt cercetaţi în acest caz. Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal md de către membrul CSM, Teodor Cârnaţ.

În cadrul unei şedinţe închise din această dimineaţă, procurorul general a cerut Consiliului Superior al Magistraturii permisiunea pentru demararea urmăririi penale a judecătorilor.

Între timp, CNA a anunţat că au fost reţinuţi încă şase judecători şi doi executori judecătoreşti. Astfel, până la această oră 15 persoane sunt reţinute: judecători, foşti judecători şi executori judecătoreşti.

Azi dimineaţă  şapte judecători din mai multe raioane au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate în câteva instanţe.

Percheziţiile au fost efectuate de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA şi au avut loc şi în locuinţele magistraţilor.

The following two tabs change content below.