Șapte copii au nevoie de un acoperiş deasupra capului

reuletAnul trecut, portalul pentru femei www.thewoman.md vă prezenta povestea familiei Reuleț din satul Puhoi, r. Ialoveni – o familie cu şapte copii – care risca să ajungă pe drumuri din cauza unei conjuncturi nefaste. Vă ceream atunci să-i ajutați pentru ca ei să aibă ce pune pe masa de Crăciun și nu doar. S-au bucurat şi au suferit când alţi oameni le-au rescris povestea. Când alți oameni au pus mână de la mână pentru ca viaţa acestor oameni să intre pe un făgaş normal. Și nimic nu ar fi fost posibil dacă oamenii nu ar fi înţeles că dar din dar se face Rai.

Strigăt de ajutor

Reamintim că cele nouă suflete au fost izgonite din casa în care locuiau cu chirie după ce proprietarul a decedat și așa au rămas pe drumuri. Se adăposteau, la începutul iernii, în râpa din sat. Au primit, totuşi, milă și ajutor nesperat de la un localnic, dl Vitalie Catîrău, care le-a oferit cu generozitate o casă în care să stea temporar. Această casă e un vis împlinit după ani de zile trăiţi pe drumuri. Dar nu este a lor! De o modestie excesivă, părinții celor șapte copii nici nu îndrăznesc să viseze la o casă a lor, deși își doresc una în care să doarmă liniștiți și în care copiii să viseze frumos. Vorbesc greu despre dorinţe şi evită să te privească în ochi. Știu că din banii pe care îi primesc din vânzarea de măceș nu și-ar permite niciodată un asemenea lux.

Se mulțumesc că își pot trimite copiii la şcoală, indiferent de cât de grea e viaţa pe care o duc. Că cel mai mare lucrează la tăiat lemne în pădure, că încă îi mai țin puterile să alerge prin împrejurimile satului culegând măceș sau la săpat în grădini, pe unde se găseşte câte ceva de făcut, doar ca să aducă un leu în plus în familie. „Stăteam sub cerul liber, ne adăposteam sub copaci, nu aveam adresă, casă, nici masă. Înnebuneam de durere că nu am reușit să avem până acum un loc al nostru unde am fi putut să ne creștem copiii. Și eu, și soțul provenim din familii numeroase și nu am avut cum să rămânem în casa părintească, iar faptul că am dat naștere la toți copiii nu ne-a mai permis să strângem bani pentru o căsuţă cât de mică”, spune Aurelia Reuleț, mama copiilor.

Nimeni nu va şti vreodată câte vise s-au împlinit şi câte rămân neînfăptuite, înăbuşite între perne străine, udate de lacrimi. Poate aşa, privind la minunile care prind viaţă din nimic, am putea deveni cu toţii mai buni. Speranța din ochii copiilor ne face să credem că vom reuși împreună să aducem Iepurașul de Paști în casă nouă pentru ei.

Haideţi să punem mână de la mână și să demarăm o acţiune care să dovedească, o dată în plus, că oricare dintre noi poate fi bun dacă îşi doreşte.

Pentru a ajuta familia Reuleț să-și cumpere o casă doar a sa, în care copiii să crească fără teama că, de pe-o zi pe alta, sunt nevoiți să se mute, puteți să donați orice sumă de bani, oricât de mică, pe unul din următoarele conturi:

B.C. Mobiasbancă-Group Societe Generale S.A.

2259710SV71150107100 (LEI)

2259710SV71150377100 (EURO)

cod personal 2001044332412

Beneficiar: Reuleț Aurelia.

Oricine se poate implica în această acțiune este rugat să ne contacteze la numărul de telefon: 069 678 345.

 Alina MATEI

Pentru transferuri din străinătate

IBAN: MD22MO2259ASV71150377100 (EURO)

BC MOBIASBANCA – Group Societe Generale S.A., Moldova, BIC: MOBBMD22XXX.

Beneficiar: Reulet Aurelia.

The following two tabs change content below.