CONEXIUNEA INVERSĂ // Şantaj de 9 mai  

Șefii de la „Franzeluța” obligă muncitorii să iasă în centrul Chișinăului pe 9 mai. Azi, a sunat la redacția ziarului nostru un muncitor de la Combinatul de panificaţie din Chişinău „Franzeluța” S.A.. Nea Zaharia (prenume schimbat – n.a.) ne-a contactat pentru a ne informa că administrația „Franzeluța” obligă lucrătorii să iasă pe 9 mai, la ora 9.00, lângă Arcul de Triumf. „Nacealnița noastră, Aliona Vasilevna, director la a doua fabrică, ne-a adunat și ne-a spus ca să ieșim pe 9 mai, la ora 9.00, «la ceas», în centrul capitalei. Să fim îmbrăcați frumușel”, ne-a mărturisit bărbatul.

Nea Zaharia mai zice că și cealaltă șefă, Ivana Nikolaevna, responsabilă de producere, la fel le-a cerut muncitorilor să iasă în Piața Marii Adunări Naționale, fără a le spune ce vor sărbători și cât timp se vor afla în centru. Bărbatul susţine că mulți nu vor să iasă. „Eu le-am spus că nu vreau să-i susțin pe plahotniucii și pe  dodonii lor. Eu nici nu vreau să-i aud și să stau alături de bandiții ceia. Dar ne-au spus că ei vor fi în altă parte”, afirmă muncitorul.

De la el am mai aflat că de la „Franzeluța” vor fi „mulțișori”. Cică indicația a fost ca din toate secțiile Combinatului de panificație să iasă câte 7-8 oameni, mai ales cei care au încălcări la locul de muncă, „c-apoi… știți cum e…”. L-am întrebat pe nea Zaharia ce sărbătorește el pe 9 mai. Acesta ne-a răspuns că va sărbători, împreună cu vecinii din curtea unde locuiește, Ziua Evropei!

Am telefonat la Combinatul de panificație „Franzeluța” S.A., dar de la ora 15.00, în ziua de 8 mai 2019, nu ne-a mai răspuns nimeni la telefonul din anticameră.

The following two tabs change content below.