Săniuţele cu daruri

GENEROZITATE // Copiii basarabeni au primit în dar îmbrăcăminte, încălţăminte, cărţi, dulciuri şi jucării

La 400 de copii din raioanele de sud ale Republicii Moldova, Moş Crăciun a venit după vacanţa de iarnă. La început de an nou, aceştia au primit în dar încălţăminte şi îmbrăcăminte de iarnă, dulciuri, cărţi şi jucării din partea agenţilor economici din România şi Republica Moldova.

Victoria POPA

„Acţiunile de donare au început  la 11 ianuarie 2013 şi vor continua până la sfârşitul lunii având ca beneficiari peste 400 de copii. Ca şi în anii trecuţi, scopul campaniei este de sprijinire a eforturilor autorităţilor locale din sudul Republicii Moldova pentru prevenirea şi reducerea abandonului şcolar”, a comunicat pentru JURNAL referentul principal pentru relaţii al Consulatului General al României la Cahul, Cosmin Ungureanu. Potrivit lui, copiii au fost selectaţi cu sprijinul consiliilor raionale şi al primarilor care au această evidenţă. Darurile constau în echipamente de iarnă: scurte şi pantaloni, ghete sau cizme, dulciuri, fructe şi cărţi.

Peste 400 de colete cu surpriză

Astfel, la 11 ianuarie 2013, 35 de copii din familii numeroase şi social vulnerabile din satele Cişmichioi şi Etulia, UTA Găgăuzia, au primit daruri. Iar la 12 ianuarie, „Săniuţele Speranţei” au venit la 44 de copii din Găvănoasa şi Bădicul Moldovenesc, r. Cahul; la 15 ianuarie 2013, au ajuns la 58 de copii din satele Borogani şi Tomai, r. Leova; la 22 ianuarie – la 60 de copii din satele Hârtop şi Selemet, raionul Cimişlia; la 23 ianuarie – la 40 de copii din satele Porumbeşti şi Baimaclia, Cantemir. Campania va continua şi în alte localităţi.

„59 de copii din cele mai mari sate din raionul Leova – Tomai şi Borogani, au primit în dar

The following two tabs change content below.