Salată în straturi

Îţi trebuie:

  • 50 g conopidă murată
  • 4 ouă fierte tari
  • 50 g şuncă de pui
  • o conservă de porumb
  • o conservă ananas
  • 2 mere
  • 30 g maioneză
  • 30 g smântână
  • un praz
  • sare.

Pregăteşti astfel:

 

Conopida murată se taie în bucăţi mici. Ouăle fierte se taie în sferturi. Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ananasul se lasă la scurs câteva minute într-o sită, apoi se taie cubuleţe. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele subţiri. Pe fundul bolului de sticlă se aşază primul strat de conopidă murată. Deasupra se pun bucăţile de ouă fierte, apoi şuncă de pui tăiată cubuleţe. Se presară un praf de sare. Se adaugă un strat de boabe de porumb dulce din conservă, apoi un strat de ananas şi unul de mere. Se ornează cu maioneză amestecată cu smântână şi cu rondelele de praz. Ingredientele aşezate în straturi nu se amestecă. Salata se lasă la rece timp de 24 de ore, înainte de servire. Poftă bună!

 

The following two tabs change content below.