Săgeata lui Cupidon

Totul a început într-o sâmbătă, o zi care mi-a schimbat viaţa, o zi în care am învăţat că iubirea adevărată se poate concretiza într-un singur zâmbet, ziua cea mai frumoasă din întreaga mea viaţă, ziua care m-a făcut să văd lumea plină de culori, ziua în care soarele se zărea în cei mai întunecaţi nori, o zi aparent obişnuită, este ziua în care l-am întâlnit.

Întregul meu destin avea să se schimbe, mi-aş fi dorit ca acea zi să nu se sfârşească niciodată. În momentul în care privirile noastre se întâlneau, în jurul nostru se crea un zid de scântei ale dragostei. Când m-a prins prima oară de mână, inima îmi bătea ca a unui pui de găină gata să fie tăiat de lama ascuţită a cuţitului, nu voi uita niciodată privirea lui caldă, pătrunzătoare, în care adesea mă scufundam.

Clipele petrecute alături de el păreau secunde, iar timpul departe de el era un coşmar, simţeam cum mă sting uşor, fiecare secundă departe de el părea o veşnicie. În timp ce eram alături de el uitam de tot ce este urât. El este cel care m-a învăţat să iubesc cu adevărat, este cel care m-a făcut să trec de la egoism la altruism, este cel care mi-a arătat că lucrurile cele mai simple sunt de fapt cele cu multe înţelesuri, este fiinţa care m-a făcut să mă bucur chiar şi de cea mai mică bucurie a vieţii, cel care mi-a arătat că nicio problemă nu este atât de mare pe cât pare şi că orice clipă din viaţă este preţioasă şi trebuie trăită din plin.

Dar într-o zi, pe nesimţite, aveam să pierd acest ,,dar” al vieţii, tot universul meu s-a prăbuşit odată cu plecarea lui, viaţa mea nu mai avea culoare şi inima mea a încetat parcă să bată, nimic nu mai era la fel, când a plecat, a luat cu el totul, mi-a luat sufletul, mi-a luat singura comoară pe care am avut-o cândva – dragostea –, iar fără el aveam să învăţ cum e de fapt lumea. Este cel care mi-a tăiat aripile atunci când eram în zbor spre fericire şi cel care mi-a arătat că într-o secundă Raiul se poate transforma în Iad, însă nu-l urăsc, nu-l dispreţuiesc, din contra, îl apreciez şi îi mulţumesc cât de frumos este să iubeşti şi să fii iubit… Mulţumesc lui cupidon pentru că m-a atins cu săgeata dragostei.

Mihaela din Chişinău

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)