Saakashvili: „În R. Moldova se întreprind acţiuni împotriva oligarhilor, şi nu proruse”

Saakasvili

www.cotidianul.ro

 

Ceea ce se întâmplă în Republica Moldova reprezintă mişcări îndreptate împotriva oligarhilor, iar aceste acţiuni corespund situaţiei interne din Ucraina. De această părere este Mihail Saakashvili, guvernator al regiunii Odesa, Ucraina, şi fost preşedinte al Georgiei. Oficialul este convins că oligarhii moldoveni controlează organele de drept, parţial Parlamentul şi aproape în totalitate prim-ministrul, transmite ipn.md.

Saakashvili a menţionat de asemenea că mişcarea protestatară din R. Moldova nu are ca scop apropierea ţării de Kremlin şi, chiar dacă există puteri pro-moscovite, protestul are ca scop lichidarea oligarhilor de la putere. „Există mereu nişte înţelegeri între oligarhi, se schimbă guvernele, se schimbă premierii, iar interesele oligarhilor se întăresc. Oamenii ies în stradă nu în favoarea Rusiei, ci împotriva oligarhilor. Eu cred că, în principiu, populaţia R. Moldova e pentru UE, iar dintre tineri majoritatea tind încolo”, a spus guvernatorul regiunii Odesa.

Pe 6 septembrie, în Republica Moldova au avut loc ample acţiuni de protest, organizate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”. O parte din manifestanţii adunaţi în PMAN au instalat corturi și au rămas să protesteze non-stop.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)