Să-ţi spun ce este dragostea adevărată?

E credinţă oarbă, umilinţă fără preget, supunere desăvârşită, încredere şi dăruire împotriva ta însuţi, împotriva lumii întregi. Dragostea înseamnă să îţi dai inima şi sufletul întreg celui care ţi le va zdrobi.

Îmi place acest citat. Întotdeauna va exista cineva care îţi va zdrobi iubirea pe care o porţi pentru el. Nu ştiu dacă aş putea descrie experienţa mea, nu cred că o voi face de fapt, este dificil să mă exprim, dar în esenţă acest citat descrie în mare ce vreau să spun. După mai multe decepţii, mi-am zis că nu o să mă mai dăruiesc cu totul pentru că nu se merită şi am luptat din greu să fiu mai rezervată. Însă nu am reuşit să fiu aşa, pentru că am realizat că aşa este felul meu: să iubesc necondiţionat.

Dacă am zis vreodată că nu voi permite nimănui să mă înjosească, m-am înşelat, căci am fost înjosită. Dacă am spus vreodată că nu voi permite să fiu lovită în sensul adevărat al cuvântului, am fost lovită, şi nu o dată, dacă am spus vreodată că nu voi permite să fiu abuzată atât fizic, cât şi psihic, am trecut şi prin asta, nu am înţeles cum cineva care zice că te iubeşte poate face aşa ceva.

Au fost doar vorbe în vânt

Dar iubirea mea încă nu s-a stins. Până într-o zi, când nu mi s-a mai permis să lupt. Mă întreb dacă măcar 10% din ce a spus şi a făcut a fost din voinţă sinceră, dar mă îndoiesc. E păcat că am putut observa profitul lor, celor pe care i-am iubit. Pot să recunosc, am primit atâtea „te iubesc”, „nu pot trăi fără tine” şi după ce au plecat m-am întrebat: „Oare mai trăieşte?”. Deoarece a zis că nu poate trăi fără mine, şi acum dacă e fără mine, atunci nu trăieşte, ironic vorbind. Normal că trăieşte, au fost doar vorbe în vânt. Ce le pasă lor? Numai după ce trec printr-o decepţie pot înţelege acel sentiment al suferinţei, unii de fapt nici după asta nu vor înţelege. Părerea mea este că trebuie să gândim mult când spunem un „te iubesc”. De preferat ar fi să arăţi mai mult decât să spui. Aş fi vrut să nu trăiesc acele experienţe, căci, au rămas cicatrice, dar acum am întâlnit pe cineva care este cu adevărat deosebit de toţi, încercăm să punem accent doar pe iubirea ce o avem, fără a lăsa ca celelalte lucruri să ne împiedice, trecând cu el prin unele greutăţi, am văzut că luptă pentru mine, dar nu singur, şi eu lupt alături.

Voi continua lupta în căutarea fericirii

Iar dacă nici acum nu se va naşte nimic din această relaţie, voi plânge, voi suferi, voi tăcea. Apoi voi continua lupta în căutarea fericirii. Dragostea e aerul nostru, poţi trăi fără aer? Nu, atunci nici fără dragoste nu poţi. Dragostea înseamnă să dai ce este al tău şi apoi să simţi fericirea acestuia ca şi cum ar fi a ta. Să continuăm să iubim, gândindu-ne la partea frumoasă a iubirii. În fond, iubirea e ceva frumos, este o luptă care ne face învingători, uneori învinşi, dar măcar am încercat, şi asta contează cel mai mult.

Pentru toate fetele care suferă: trăiţi cu speranţa că într-o zi cineva va vedea preţul vostru şi cu siguranţă va plăti acel preţ pentru că meritaţi! Pentru băieţi: când faceţi pe cineva să sufere, gândiţi-vă cum ar fi să fiţi voi în locul lor, aşa că mai gândiţi-vă o dată, înainte de a zdrobi pe cineva, iar dacă şi aşa, nu vă pasă, gândiţi-vă, să faceţi pe cineva să sufere este întotdeauna plăcerea unui suflet mic, slab şi fără vlagă. Asta alegi să fii?

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)