SA „RED-Nord” susţine că judecătorul Colenco a adus-o în prag de faliment

Chiar dacă se află în concediu, judecătorul Curţii de Apel Economice, Aureliu Colenco, a emis două titluri executorii care obligă întreprinderea cu 100% capital de stat, SA „RED-Nord”, să plătească 20 milioane de lei SRL „Energoalians”, Ucraina, firmă care este aproape lichidată.

Conform unui comunicat de presă al SA „RED-Nord”, semnat de directorul general Igor Savin, la 8 noiembrie 2010, judecătorul Colenco a emis două duplicate ale titlurilor executorii de încasare a peste 20 milioane de lei de la SA „RED-Nord” în favoarea unei firme aproape lichidate din Ucraina.

Mai mult, în această perioadă, pe rolul Curţii de Apel Economice se află cererea SRL «Energoalians» cu privire la intentarea împotriva SA «RED-Nord» a procedurii de insolvabilitate, fapt cunoscut de dl Colenco şi, în mod straniu, neluat în consideraţie. În textul duplicatelor nu apare data eliberării acestora şi, în pofida faptului că Aureliu Colenco este inserat ca judecătorul care a eliberat duplicatele, SA «RED-Nord» are dubii mari în privinţa autenticităţii semnăturii acestuia pe titlurile executorii, susţine Savin.

Directorul întreprinderii se întreabă cum poate o persoană care se află în concediu să elibereze astfel de acte, respectiv, dacă nu această persoană le-a emis, cine dintre judecători ar fi putut trece peste preşedintele Curţii de Apel Economice.
Savin a adăugat că SA „RED-Nord” va folosi toate căile legale pentru contestarea emiterii acestor documente, respectiv, vor fi sesizate organele de cercetare penală pentru clarificarea situaţiei, stabilirea persoanelor implicate şi sancţionarea acestora.

De menţionat că, potrivit titlurilor executorii care ar fi fost remise de Aureliu Colenco, SA „RED-Nord” trebuie să plătească SRL „Energoalians” din Ucraina 1.182.456 de dolari SUA şi 408.375 de dolari SUA.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău