Să nu le fie de deochi // Observator

Dirk Schuebel, şeful delegaţiei UE în RM, declară, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei online „Economist”, că problema RM e în politicienii ei, cărora „le lipseşte o viziune despre viitorul acestei ţări sau, altfel spus, ei nu acordă suficientă atenţie viitorului acestei ţări”, concentrându-se mai mult „pe problemele personale, pe problemele partidului pe care îl reprezintă”.

Progresul în orice domeniu va fi dificil de realizat, consideră dl Schuebel, „atât timp cât va domina această abordare orientată spre interesul partidului”. El are însă impresia că „în ultimul timp, relaţiile dintre partidele din cadrul alianţei s-au îmbunătăţit”, şi aceasta îi dă speranţa că „deciziile luate de către Guvern de comun acord vor aduce cu ele nu doar îmbunătăţirea mediului de afaceri, dar şi a întregului proces de reforme”.

De notat că pentru trimisul UE, conflictele din cadrul AIE, relaţiile proaste dintre partidele de guvernământ (de fapt, dintre liderii acestora) exprimau lipsa de viziune şi ignorarea viitorului RM în interes personal şi de partid. E greu să nu fii de acord cu aceasta. Dl Schuebel a pus degetul pe rană. Fiecare lider îşi cânta ca un cocoş propria „partitură”, cu intenţia de a ne asurzi şi a-i eclipsa pe partenerii săi. Dar ce s-a schimbat în ultimul timp, de ce nu se mai ceartă atât de des liderii AIE? Să le fi spus cineva sau să-şi fi dat ei seama, în sfârşit, că se află toţi trei în aceeaşi barcă? Oricum, ptiu! Să nu le fie de deochi….

Paul Borzac

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)