Să luați o decizie sinceră

stefan baliciVine 30 noiembrie (un 16 noiembrie moldovenesc). Sunt tânăr și am acces la mulți alți tineri prin chestiuța asta utilă care e facebook. Fac apel la tinerii care, dintr-un principiu de loialitate bunelului sau bunicii, vor face o greșeală. Dar noi nu suntem numai copiii părinților noștri, ci și părinții viitorilor noștri copii, al căror viitor îl hotărâm acum.

Spun unii: „Ce o să găsim în Europa? O să fim slugile lor și nimic mai mult”. Este de fapt și lozinca socialiştilor. Nu o să găsim nimic nicăieri, dragii mei. Moldovenii chiar cred câteodată că schimbarea vine prin străinul care răstoarnă milioane de euro în curtea noastră, iar noi ne bucurăm că le mai luăm și noi fetelor noastre şube, iar băieţeilor noștri BMW-uri cu care să plimbe fetele în șube. Și apare polemica asta – dacă au să ne dea mai mulți bani rușii sau europenii. Atâta timp cât vom fi niște lichele nu o să facem decât ceea ce fac lichelele. Adevăratul bun pe care îl alegem acum este un exemplu de urmat. Nu o să comentez ce ne oferă o parte și alta, cred că mai ales ultimul an vorbește destul de puternic. Dar o să comentez cine sunt cei „trei mușchetari” ai regatului Uniunii Vamale. Un alcoolic, un om care trăiește istoria unei dimensiuni paralele și un om cu foarte mult succes în afaceri, mai ales în afacerea prezentă în care este implicat. Puterea este în adevăr.

Vă îndemn doar să gândiți, să vă informați, să vedeți cine sunt oamenii care vor voturile voastre. Să ascultați cum vorbesc și ce vorbesc. Și la urmă să luați o decizie sinceră.

Iar mai mult decât orice te disprețuiesc pe tine, cel care n-ai să vii la vot duminică.

Ştefan Bâlici

The following two tabs change content below.