Să-l ajutăm pe Gheorghiţă!

Gheorghiţă împlineşte astăzi, 12 decembrie, 20 de ani. De 12 ani, de când l-a răpus boala, nu se mai poate mişca singur. Sănătate multă, Gheorghiţă! Foto: Nadejda Roşcovanu

Astăzi, 12 decembrie, Gheorghiţă împlinineşte 20 de ani. Din cauza unei atrofii musculare, băiatul stă ţintuit la pat mai bine de jumătate din viaţă. Deşi nu poate face nicio mişcare singur, mama sa, Natalia, este nevoită să-l lase încuiat în casă şi să plece la muncă la Piaţa centrală, ca să poată să-şi hrănească cei trei copii. Trăiesc foarte greu, uneori Nataliei îi vine să-şi ia lumea în cap, dar nu are încotro pentru că are pentru cine lupta.

Disperată, Natalia îmi spune că nenorocirile o urmăresc de mică, de când i-au murit părinţii şi au rămas trei fraţi în grija bunicii. Când s-a îmbolnăvit Gheorghiţă, una după alta, i s-au îmbolnăvit bunica, cea care a crescut-o, şi fratele. Curând, bunica şi fratele, de care ea a avut grijă, au plecat în lumea celor drepţi. Natalia, pe care a părăsit-o bărbatul, e atât de slabă şi epuizată moral că te miri de unde a avut şi mai are puteri să lupte cu viaţa. Îmi spune că doar fiicele o mai scot din depresie, fiindcă, atunci când rămâne doar cu Gheorghiţă, i se umple inima de durerea fiului.

V-am povestit despre acest caz trist în unul din numerele trecute ale JURNALULUI de Chişinău. Sperăm că împreună cu voi, cititorii noştri, să ajutăm această familie care duce lipsuri de multe şi pentru care fiecare colţ de pâine e obţinut cu lacrimi şi suferinţă. Orice ajutor din inimă va fi un dar pentru ei, pentru Natalia, fiicele ei de șapte şi 11 ani şi pentru Gheorghiţă, care are nevoie de recuperare ca să poată ţine în mână măcar o cană cu apă şi să poată împinge un căruţ pentru persoane cu dizabilităţi. Recuperarea gratis este posibilă la Centrul NICUŞOR din Grătieşti, dar pentru asta au nevoie de bani ca să plătească transportul.

Telefonaţi la Centrul „Nicuşor” ( +373 69652793 sau 079237149) pentru a face legătură cu Natalia sau puteţi suna pe unul din telefoanele redacţiei noastre(069172372). Vă mulţumim!

Campanie JURNAL // Trăiesc atât de sărac că-i vine să-şi ia lumea în cap

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu