Să fie interzis PCRM // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre declaraţiile lui Voronin cum că ţâţa guvernării e dulce ca mierea şi că Băsescu suspendat l-a plătit pe Dodon cu 5 milioane de euro ca să-l voteze pe Timofti.

Unii spuneau că Băsescu e prea darnic, prea risipitor, căci cu 5 milioane de euro puteau fi cumpăraţi toţi deputaţii comunişti. Alţii se îndoiau că Băsescu a dat atâţia bani, în loc să-i folosească la referendum, şi se arătau convinşi că ceea ce a supt Voronin înainte de a face declaraţii la televizor nu era lapte dulce. Voronin e stresat fiindcă a intrat în vigoare Legea privind interzicerea simbolurilor comuniste, presupuse Cozonac. Aşa s-a trecut la tema simbolurilor comuniste, secera şi ciocanul. Va merge liderul bolşevicilor de fier ruginit la închisoare pentru nişte simboluri purpurii sau nu? Unii spuneau că da, alţii că nu, în niciun caz, căci liderului comunist îi plac murăturile, vânătoarea, pescuitul şi confortul bancar, în pofida faptului că remitenţele scad, iar ţăranii şi pătura intelectuală păstrează în beciuri nu petrol, ca ţăranii beduini din Arabia Saudită sau Emiratele Unite în cuget şi simţiri. Ca să nu mai vorbim despre mujicii ruşi care ung petrolul pe pâine şi au renunţat de câteva decenii la tizic în folosul gazelor naturale. Cel mai bine e ca Voronin să simuleze apărarea simbolicii comuniste, şi, în acelaşi timp, să elaboreze altă simbolică. Ca de exemplu un bărbat cu secera şi o femeie cu ciocanul. Adică să inverseze rolurile femeii agricultoare şi bărbatului meseriaş. Şi nimeni nu ar putea spune că simbolurile nu au fost schimbate, propuse Scurtoi. Femeia să bată cu ciocanul, iar bărbatul să secere? Îi cam… anapoda, constată moş Dumitru. Tu ai pune-o pe femeia ta să bată cu ciocanul, iar tu să seceri cu secera? Dar sanitara Vera avu altă opinie. Au vrut femeile egalitate? Poftim egalitate, spuse ea. Eu cred că nu e simplu să elaborezi alte simboluri comuniste. E mai simplu să fie interzis PCRM, spuse Scurtoi. Şi toată lumea fu de acord.

 

Acuma stau şi mă gândesc că cel mai bun simbol comunist ar fi lingura şi furculiţa încrucişate. Ar atrage cei mai mulţi simpatizanţi. Eu m-aş înscrie cu speranţă într-un asemenea partid.

 

Al vostru mirobolan, zbirofil, şobolant, Ion Buraga

 

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga