S-au supărat pe preşedinte

Recepţia organizată de către preşedintele Nicolae Timofti, cu ocazia împlinirii a 21 de ani de Independenţă, a provocat nemulţumiri. Evenimentul a găzduit cca 400 de persoane, printre care foşti şefi de stat, miniştri, ambasadori, funcţionari publici, oameni de cultură. E firesc să nu fi încăput la banchet chiar toţi cei 101 deputaţi.

Deputatul Mihai Godea spune că a primit invitaţia în calitate de preşedinte al PAD, nu ca deputat. „Nu am fost la recepţie pentru că am avut o acţiune de caritate”, ne-a declarat Godea. Acesta a menţionat că practica internaţională a protocolului cere să fie invitat corpul de deputaţi şi cabinetul de miniştri la evenimente de acest gen.

„Tradiţia spune că trebuie invitaţi reprezentanţii instituţiilor, nu toată componenţa. În cazul recepţiei, se reiese din bugetul alocat, adică 202 mii de lei”, susţine, pe de altă parte, Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti. „Din rândul parlamentarilor, au primit invitaţie conducerea Legislativului, preşedinţii comisiilor şi grupurilor parlamentare, circa 20 de persoane”, spune acesta. Pe de altă parte, Ţurcanu susţine că orice instituţie ce se respectă nu-şi permite să invite oameni fără a le putea asigura trataţia.

Marina LIŢA

 

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)