S-a turtit Pământul! // ASTRONOMIE

NASA a observat schimbări ale forţei gravitaţionale în zona Groenlandei

Ultimul studiu realizat de cercetătorii de la NASA scoate la iveală date şocante: planeta noastră s-a deformat şi seamănă cu un cartof găunos. Motivul îl reprezintă temperatura medie anuală care a crescut cu 0,75 grade Celsius din 1900 şi până în prezent. Au fost analizate înregistrări meteo de la staţii din Africa, Rusia sau Canada, iar informaţiile colectate datează chiar şi din 1850. Cu toate că astfel de studii au fost criticate în trecut de oameni care susţineau că datele au fost falsificate de cei care doreau să susţină încălzirea globală, în prezent, aceste informaţii nu mai pot fi contestate.

Raportul care urmează a fi publicat se bazează pe datele oferite de NASA care au arătat cum s-a modificat gravitaţia Terrei, afectată de topirea gheţarilor. În harta tridimensională a planetei, Terra a ajuns să semene cu un cartof cu o excrescenţă din cauza acestor modificări gravitaţionale. „Masa de gheaţă din Groenlanda se schimbă odată cu gravitaţia”, a explicat Colin Morice, unul dintre reprezentanţii NASA.

Conform acestor date, cei mai călduroşi ani din istorie au fost 2005 şi 2010, scrie publicaţia britanică „Daily Mail”.

Scenarii apocaliptice

La 21 decembrie 2012, odată cu alinierea planetelor, s-ar putea inversa polii magnetici. Astfel, anotimpurile şi toate ciclurile naturale ar suferi schimbări majore. La 21 decembrie 2012, Pământul ar fi ameninţat de ciocnirea cu un alt corp ceresc. E vorba despre Nibiru, o planetă descoperită în urmă cu câteva mii de ani. În 2012, Soarele atinge vârful unui ciclu de 11 ani, denumit „maximum solar”. Ca atare, în acest an, furtunile şi erupţiile solare vor fi atât de puternice încât Pământul ar putea fi prăjit.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)