S-a stins din viaţă prozatorul şi publicistul Haralambie Moraru

 S-a stins din viaţă prozatorul şi publicistul Haralambie Moraru

S-a stins din viaţă prozatorul şi publicistul Haralambie Moraru. Distins cu titlul onorific „Maestru al Literaturii”, deţinător al ordinului „Gloria Muncii”, laureat al Premiului „Boris Glavan” al Tineretului din Moldova, Haralambie Moraru a decedat în dimineaţa zilei de astăzi, la vila sa din satul Râşcova, raionul Criuleni, la vârsta de 66 de ani, scrie Moldpres.
Haralambie Moraru s-a născut pe 23 februarie 1950, în satul Coştangalia, raionul Cantemir. A absolvit în 1972 Facultatea de Filologie (secţia Jurnalism) a Universităţii de Stat din Moldova. A lucrat ca redactor la ziarele „Tinerimea Moldovei” şi „Literatura şi Arta”.
A fost redactor-şef  la „Chişinău, gazetă de seară” şi redactor-şef adjunct  la „Literatura şi Arta”. A semnat volumele de proză „Nimeni nu rămîne singur” (1980), „Grîu nou” (1983), „Pragul dinspre zi” (1987), „Ploi mari în secolul XX” (1989), „Viaţa mai tîrziu” (2004) şi cel de publicistică – „Lecţia Iurie Colesnic” (2005), despre autorul „Basarabiei necunoscute” în zece volume şi „Scările” (roman, 2012). Mâine, aproximativ între orele 12.00 şi 13.00, sicriul cu corpul neînsufleţit al  scriitorului va fi depus în Holul Casei Scriitorilor din Moldova.

Haralambie Moraru  va fi înmormântat în satul Suhat, raionul Cantemir, alături de părinţii săi.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)