S-a spânzurat la fântâna din poarta fostei prietene

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din satul Budăi, raionul Teleneşti, şi-a pus capăt zilelor la fântâna din faţa porţii fostei sale prietene, la începutul lunii octombrie curent.

Băiatul provenea dintr-o familie numeroasă cu părinţi cumsecade, care nu au înţeles de ce unul dintre fii a recurs la această faptă.

Solicitată de JURNAL, Mariana Matvei, sora mai mare a tânărului decedat, a spus că fratele său era cel de-al patrulea copil în familie şi nu era timid, ba din contra, era o fire veselă, care nu le-a creat niciodată  probleme părinţilor.

„Eram în familie cinci copii. Am rămas două fete şi doi băieţi”, ne spune printre lacrimi fata care nu poate înţelege gestul fratelui şi ce l-a adus la decizia de a-şi lua zilele.

De la soră aflăm că băiatul lucra cu tatăl său la construcţii în raionul Teleneşti. Tot ea ne-a spus că Sergiu avea o relaţie de prietenie cu o fată din sat. Tânărul s-a spânzurat la fântâna din faţa casei acestei tinere.

Întrebată de JURNAL care a fost ultima discuţie cu decedatul, prietena acestuia, Elena Vulpe, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Teleneşti, a comunicat că nu ştie, deoarece ultima întâlnire a lor a fost pe drum şi a durat câteva minute. Fata a mai spus că nu se întâlnea cu el de mai bine de jumătate de an, pentru că nu aveau aceleaşi interese şi el se schimbase mult faţă de timpul când începuse relaţia lor. Prietenia lor a durat aproximativ patru ani de zile. Elena adaugă că n-a vrut să discute cu el în ziua cu pricina pentru că Sergiu era în stare de ebrietate, iar discuţia s-a încheiat în ideea că va continua altă dată. Elena nu înţelege gestul băiatului şi de ce a ales locul din faţa casei sale.

Potrivit comisarului raionului Teleneşti, Ion Furtună, băiatul nu a avut probleme cu poliţia şi nici prietenii nu i-au înţeles fapta. Acesta a spus că tânărul s-a întors din Italia la sfârşitul lunii august, unde a muncit toată vara, iar comportamentul lui din ultimul timp era obişnuit. Comisarul Furtună a accentuat că, în urma cercetărilor şi discuţiilor avute cu fosta prietenă a tânărului, acesta i-a spus de mai multe ori că se va spânzura dacă fata nu va dori să continue relaţia lor de prietenie.

Victoria POPA

The following two tabs change content below.