S-a născut la o tragedie, a murit în alta

A venit pe lume în ziua atentatelor de la 11 septembrie 2001. Viaţa micuţei Christina Taylor Greene s-a desfăşurat între două evenimente care au marcat America. Fetiţa în vârstă de 9 ani a venit pe lume chiar în ziua în care au avut loc sângeroasele atentate teroriste de la World Trade Center din New York şi a murit weekendul acesta, după ce a fost împuşcată în atacul armat care a avut loc în parcarea unui hipermarket din Tucson, Arizona.

O fetiţă în vârstă de 9 ani, Christina Taylor Greene, a căzut victima atacului armat care a avut loc sâmbătă în parcarea unui hipermarket din oraşul Tucson, Arizona. Povestea micuţei este de-a dreptul impresionantă. Ea a venit pe lume la 11 septembrie 2001, zi în care America a fost zguduită din temelii de atentatele teroriste care au avut loc la World Trade Center din New York.

Din nefericire pentru Christina, viaţa ei a început cu o tragedie şi s-a terminat cu alta. Christina fusese adusă de un vecin la locul atentatului. Acesta a vrut să-i facă o bucurie, aducând-o la întâlnirea pe care Gabrielle Gifford, membru al Camerei Reprezentanţilor, a avut-o cu alegătorii la locul unde s-a produs drama. Christina, foarte interesată de politică, fusese aleasă în consiliul elevilor de la şcoala sa, îi plăceau înotul, călăria, baschetul şi baletul. Vecinul care a însoţit-o la tragicul eveniment a fost împuşcat de patru ori. Politiciana Gabrielle Gifford a fost grav rănită în urma atacului armat pus la cale de Jared Lee Loughner, în vârstă de 22 de ani, care are antecedente penale. El a fost arestat imediat după tragedie, iar poliţia îi caută acum pe posibilii săi complici. În urma atacului armat, şase persoane au murit şi alte 12 au fost rănite.

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)