S-a încheiat Anul Spiridon Vangheli

Anul Vangheli finalFestivitatea de închidere a Anului Spiridon Vangheli a avut loc pe 17 decembrie, în sala arhiplină a Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”. În cadrul manifestării a fost lansată noua carte a maestrului, „Și eu sunt Guguță”.

Volumul „Și eu sunt Guguță” e conceput ca un dialog între autor și cititorii săi, acesta conține 200 de scrisori de la copii și comentarii ale scriitorului. „Am muncit mult la cartea asta, de fapt, toată viața. Prima scrisoare de la un copil mi-a venit prin anul 1972. Probabil, eu am primit de-a lungul anilor mai multe scrisori decât toți scriitorii noștri la un loc. Răvașele de la copii sunt cele mai curate, nevinovate, în ele simțim sinceritatea lui Dumnezeu”, ne-a mărturisit Spiridon Vangheli într-un interviu publicat în JURNAL de Chișinău.

Ajuns la vârsta de 81 de ani, maestrul a fost sărbătorit marți de cititori, elevi, pedagogi, bibliotecari, oameni de teatru și a primit felicitări din partea oficialilor. „De fapt, anul 2013 a fost anul copiilor, deoarece ei sunt sursa mea de inspiraţie şi îmi dau noi forţe pentru a crea”, a spus scriitorul la ceremonia de la „Licurici”.

Programul festivităţii a inclus de asemenea fragmente din spectacole ale teatrelor „Licurici” şi „Guguţă”, monologuri inspirate din opera lui Spiridon Vangheli interpretate de elevi din Chişinău, Ungheni, Criuleni. Expoziţia, organizată cu acest prilej, conține cărți ale scriitorului, monede jubiliare, timbre poştale dedicate Anului Spiridon Vangheli.