Rusia părăsește sesiunea de primăvară a APCE, după ce a fost lipsită de dreptul la vot

By Editor Moldova.ORG

Delegația rusă a abandonat joi sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) și amenință că nu va reveni, după ce a fost lipsită joi de dreptul la vot până la sfârșitul acestui an, pentru anexarea Crimeii.

Reprezentanții Moscovei nu au participat la audierile în urma cărora Rusia a fost lipsită, cu 145 de voturi pentru, nu doar de dreptul la vot, dar și de cel de a ocupa funcții în organele de conducere a APCE, transmite UNIAN.

După aceasta, șeful delegației ruse, Aleksei Pușkov, a declarat că:

Prezența noastră aici este o opțiune benevolă, dar această opțiune poate fi schimbată.

Pușkov susține că decizia APCE încalcă grav drepturile delegației ruse și, drept urmare, țara sa își rezervă dreptul de a examina cât de oportună este prezența Rusiei în activitatea acestei organizații.

De fapt, decizia de a lipsi delegația rusă de dreptul la vot până la sfârșitul anului este una mai puțin dură decât se putea aștepta. O propunere privind lipsirea acestei delegații de orice competențe a fost respinsă de majoritatea din APCE.

Miercuri, APCE a votat cu majoritate de voturi o rezoluție prin care condamnă Rusia pentru anexarea Crimeii. În replică, delegația rusă a declarat că aceasta nu va influența în niciun fel deciziile Moscovei și nici politica sa externă.

.

Știrea Rusia părăsește sesiunea de primăvară a APCE, după ce a fost lipsită de dreptul la vot a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org