Rusia nu s-a ţinut de cuvânt!

Deşi iniţial Rusia a anunţat că nu va deschide pe teritoriul regiunii transnistrene secţii de vot pentru alegerile parlamentare din 4 decembrie curent, ci numai la Chişinău, Bălţi şi Cahul, ieri Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a comunicat că va deschide şi în partea stângă a Nistrului 22 de secţii.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, secţii de vot vor fi deschise la Tiraspol, Tighina, Râbniţa, Dubăsari, Slobozia, Grigoriopol şi Dnestrovsk.
Decizia autorităților ruse de a deschide secții de votare în regiunea transnistreană a fost calificată drept regretabilă de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM (MAEIE).
„Aceste acţiuni trezesc nedumerire şi îngrijorare şi nu sunt de natură să contribuie la bunele relaţii stabilite între cele două state”, se spune într-o declarație emisă de MAEIE.

Potrivit declarației, MAEIE a informat Ambasada FR că nu există niciun impediment pentru deschiderea secţiilor de votare în localităţile controlate de autorităţile Republicii Moldova, nu și în cazul localităților din stânga Nistrului.

V.V. 

The following two tabs change content below.