Rusia limitează termenul de ședere pentru imigranți

migranţi_point_md[1]Federația Rusă limitează termenul de ședere pentru imigranți la 90 de zile într-o perioadă de 6 luni. Un proiect de lege în acest sens a fost votat unanim miercuri în Duma de Stat. Potrivit autorităţilor de la Moscova, noile măsuri corespund standardelor adoptate în majoritatea statelor civilizate.

„Migranții fără vize pot rămâne în Rusia pentru nu mai mult de 90 zile într-o perioadă de 180 de zile. Această decizie este în concordanță cu standardele adoptate în majoritatea țărilor civilizate”, a declarat autorul proiectului de lege, deputatul Rizvan Kurbanov, notează ITAR-TASS.

Potrivit acestuia, inițiativa va repara o lacună în lege, când cetățenii străini puteau să se afle pe teritoriul Federației Ruse timp de trei trei luni, să iasă din țară ca peste câteva zile să revină pentru aceeași perioadă. Asfel, spune el, imigranții practic își “reînoiau cumva venirea în Federația Rusă imediat după ieșirea anterioară din țară”.

Anterior, imigranţii puteau după trei luni de şedere să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse, iar după câteva zile să revină. Noua lege vine după ce liderul de la Kremlin a cerut să fie rezolvată problema imigranţilor ilegali. Cetățenii străini care au intrat fără vize în Rusia și vor sta mai mult de 90 de zile timp de jumătate de an vor fi sancționați.

Sursa: diaspora.moldova.org