Rusia deschide numărul maxim de secții de votare în Transnistria

La 18 martie în Rusia vor avea loc alegeri prezidențiale, la care vor putea să participe și locuitorii din Transnistria cu cetățenia Federației Ruse.  În afara Rusiei vor fi deschise 382 de secții de votare, pe teritoriul a 145 de state. Numărul maxim de secții vor fi deschise pe teritoriul Transnistriei și al Kazahstanului – 24. Pe malul drept al Nistrului vor fi deschise doar trei, scrie novostipmr.com.

„Numărul mare de secții de votare denotă încrederea autorităților ruse față de locuitorii acestei republici nerecunoscute”, își dă cu părerea Elena Gorodețkaia, președinta comisiei electorale centrale din rmn.

„56.700 de transnistreni ruși au mers în 2016 la urne în timpul alegerilor din Duma de Stat și au dat 25% din voturi din afara Federației Ruse. Acesta este un indice elocvent al unității noastre cu Rusia, al atenției noastre față de acest proces. Am vrea ca transnistrenii să fie activi și pe 18 martie”, a spus oficialul transnistrean.

Numărul persoanelor cu cetăţenie rusească în Transnistria este estimat la 200.000. Conform ultimului recensământ din 2015, în stânga Nistrului au fost înregistrați aproximativ 500.000 de locuitori.

Moscova a decis să deschidă 24 de secţii de votare pentru cetăţenii săi în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie curent.

Republica Moldova nu exercită control asupra teritoriului său din stânga Nistrului. Mai mult, în această regiune staționează ilegal circa 1500 de militari.

The following two tabs change content below.